Ja men alltså, jag tror på något men inte på samma sätt.......
Jag satt och pratade med en mycket trevlig och härlig person här om dagen.

Vi kom in på ämnet Gudstro. -"Ja men alltså, jag tror på något, men inte på samma sätt som ni i kyrkan", sa hon. Ungefär som om hon visste vad receptet för kyrklig tro var och som om hennes bara var en lightvariant som inte var på riktigt.

Det verkar vara så, att de som inte är kyrkligt aktiva TROR att vi som går/jobbar i kyrkan tror likadant - att vår tro är identisk med varandras. Detta är lika fel som att jag skulle gå omkring och tro att alla som röstar på socialdemokraterna älskar Toblerone. Så är det naturligtvis inte. Min tro är lika unik som någon annans.

Det är som om den lilla vita kragen i prästens skjorta skulle vara en filmduk där folk kan projicera sina fördomar om vad vi i kyrkan tror på och vad vi står för. Att vi tror på en mäktig fadersgestalt som kan döma om man inte gör som det står i Bibeln. Att vi aldrig svär, knullar eller går på partaj, och skulle vi göra det så "är vi väl inte riktigt kristna?"

Alla människor tror på något. Annars skulle de inte gå upp ur sängen på morgonen. Och ingens tro är finare eller sannare än någon annans.

Amen.Snabbkurs i tolkning:Den här skylten betyder att BARA SVARTA MÄN får gå över vägen.        
Det ser man ju, BARA SVARTA MÄN.  

                                                         

 

Här står det en massa saker som de kristna tror på
till punkt och pricka. De måste vara galna!

Kommentarer

Tigerlilja:

Fast jag har ju ett hyfsat långt liv bakom mig och har mött så otroligt många fördomar, ung som du beskriver. Jag blir trött ibland, och folks fördomar är många gånger ett försök att slingra sig undan tron, att ha något att skylla på liksom. Att ta varandras tro på allvar är viktigt, och sin egen också.

Och Bibeln är en glödande kärleksförklaring till oss där man måste ge sig tid. Allt är inte klart från början. Livslångt lärande i förundran.

2009-06-05 @ 19:57:56
fröken Elin:

Såna här inlägg, som värmer om hjärtat, måste väl tilltala även en tonårsförälder? Denna person i fråga ångrar nog att den inte satte sin tonåring i "din" konfirmandundervisning. För det är precis sådant här som måste nå ut för att kyrkan ska överleva! Jag tror också att det är just detta med olikheter och mänsklighet som vår Herre ler åt, för visst vill han ha en unik relation med varje människa, och låter då vår tro vara just UNIK!

2009-06-05 @ 23:24:47
Gustaf:

Jag tycker FF gång på gång (be)visar vilken tillgång flera av kyrkans medarbetare är för sin församling i fråga om den svåra balansgången att vara med sin tid samtidigt som man står för något.

Och nej, precis som du säger Tigerlilja, allt är minsann inte klart från början. Frågan är bara om man nånsin får rätsida på det. Men själva vägen är ju ett pärlband av lärdomar - en väg som kan vara helt vidunderligt förunderlig, särskilt om man får uppleva medkänsla och samhörighet trots olikheter och "omöjligheter" i andras ögon.

Men tänk vad vissa personer hittills betytt under ens resa genom livet. Och vilken skön känsla det måste vara att få vara just en som ger och har en påverkan. Vilken ansvarsfull och fin uppgift som yrke - men också en som vi alla har fått gentemot våra medmänniskor.

2009-06-06 @ 01:01:11
mie:

BARA ETT TIPSSugen på att få gratis presentkort rätt ner i brevlådan på en valfri butik? Det finns en ny sida som är mycket lättare att samla ihop presentkort på, man behöver inte alls ha lika många poäng för att få hem presentkort som på övriga sådana sidor (till exempel gratisbio, gratisklader , gratismakeup, gratismode osv)Passa på att bli medlem nu, sidan har inte så många medlemmar. Erbjudande under juni månad: Växlar man in till ett presentkort på 500:- så får ett till presentkort på 500:- gratis!

Bli medlem här: http://www.freestreet.se/?r=87

2009-06-06 @ 01:11:10
Hosanna:

Tack! Du skruvar till det så bra.

2009-06-06 @ 19:35:44

Kommentera inlägget här:

Hörrni, skriv något klokt!


Namn:
Kryssa i här så kommer jag ihåg dig. Tror jag.

Mailadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Ibland kan tekniska omständigheter hos Blogg.se göra att din kommentar inte publiceras förrän efter några minuter, bara så du vet.