Agatons språkkurs: Italienska.
Vi åker till Bibione nästa vecka. Det gäller att förbereda sig.Alltså:
Glass: Gelato
Jordgubbe: Fragola
Citron: Limone
Hej: Ciao
Tack: Grazie

(Efteråt kom vi på en massa mera ord men bakom mitt huvud pågick för tillfället Musses klubbhus som var mycket intressantare.)

Den goda och tålmodiga mannen del 1
Idag fyllde Mannen i bokstäverna ordentligt.

Kanske frun skulle komma ihåg då.


När jag bytte mjöl

Stoffis och Malin var här över helgen med sina barn.

Stoffis är Mannens barndomskamrat och vi får höra om alla möjliga äventyr de varit med om. Det plockades fram ett brännbollsträ från källaren och barnen får berättat för sig hur de två åkt och slagit sönder brevlådor i sin ungdom. Med just detta brännbollsträ't! Barnen sitter med gapande munnar. 

Det är lite som att få känna på en antik grej från Länsmuseet!

Malin jobbar för Lantmännen och älskar Kungsörnen och Axa's produkter lika mycket som jag älskar Jesus.

Hon berättar för mig om EMV: Egna Märkes Varor, alltså varor som tex. Ica själv tar fram i sitt namn. Hon är inte glad åt det, då det faktiskt innebär att jobb i Sverige försvinner då man hittar billigare tillverkare utomlands.

Malins avsky för EMV går inte att ta miste på. Jag sitter och hummar med, nickar och himlar med ögonen över affärsjättarnas totala nonchalans mot de svenska livsmedelstillverkarna som nu måste kämpa i motvind. Och de står maktlösa, för det är ju handlarna som bestämmer villkoren, utan dem: inga kunder.

"-Usch vad illa", säger jag och får plötsligt upp små bildsekvenser från vårt egna matförråd.


Jag smyger in i vårt skafferi och gömmer snabbt undan Willys egna mjöl (som såklart står längst fram i en mycket färgglad förpackning)och några andra produkter som inte heller verkar bra. Jag ger mig fanken på att hon redan upptäckt mina EMV-grejer, stod vi inte nyss med öppen skafferidörr och pratade?!?

Jag drar strategiskt fram det gamla paketet rågsikt från Kungsörnen som jag råkat köpa av misstag för länge sedan. Man måste visst blåsa bort lite damm från det först.

Jag känner mig som en tjuv om natten, nedrig och ful.... och det hela är ganska pinsamt.

Efter ett glas vin erkänner jag det hela för Malin.

Men nästa gång blir det faktiskt Kungsörnen.

Lite bilder från idag.....Alla barnen färdiga inför.....
Skolavslutning!


Med lite fiolgnissel och "Den blomstertid nu kommer", som rör ända in i hjärteroten vare sig man är för eller emot skolavslutningar i kyrkan.Filippa och bästa kompisen som nu ska börja högstadiet!


Det är äntligen SOMMARLOV!

Ja vad var det här nu då?


Ingen visste, eller så är det för att ingen läser den här dåligt uppdaterade bloggen som inte ens är lite rolig längre.Det är iallafall en frönöt från en Clivia som jag fick av morsan. Den lade jag i min väska och hittade den nyligen rutten och mögelfjunig.

9 år som gifta!


Jorå, det här paret firade 9 år som man och hustru igår. Det blev ett besök i storstan' med oxfilé på tallriken och ett inställt biobesök eftersom vi inte kom på nåt vi ville se. Så vi åkte till Statoil och köpte King's speech som hade kommit ut på DVD.

När vi kom hem somnade vi 5 minuter in i filmen.

Jo, och så körde jag blindtest med mannen undertiden han körde med den nya godispåsen Choco crunch! Han fick alla rätt, han är makalös på att känna skillnad mellan crispfyllning och nöt. Själv tyckte jag allt smakade choklad bara.

Händelserik kväll med andra ord!Once up on a time in Järna......

Dagen jag fick snygga ben!
Det har varit konstrunda här i Ombergsområdet under helgen. Vi har haft loppis i trädgården och sålt bort nästan allt gammalt bråte vi dragits med i åratal. Själv borde jag ha åkt runt och tittat men jag tror mig känna till de flesta konstnärerna här i trakten, och vet vad de har.

Någon jag däremot inte kunde hålla mig ifrån var Bettina. Hon är bl. a barnboksillustratör och bara så fruktansvärt begåvad. Vi åker till hennes fina 70-tals villa som är så snyggt pimpad att man kan tro huset är nybyggt. Du vet när man känner att allt från stenen kring flaggstången till sifferskylten på huset stämmer överens, när allt har en tanke bakom sig, så är det hos Bettina.

Man går in i hennes pyttelilla ateljé dit hon kan gå in genom tvättstugan för att få lite arbetsro... det är så gulligt och fint, färgerna passar och man vill liksom flytta in där bland stringhyllorna och de fina tuschpennorna, precis som jag ville i systrarna Eksells pittoreska lekstuga när jag var 9år.

Bettina själv möter upp med sina rådjursögon och breda östgötska. På sig har hon små söta jeans och är i självklar bohemanda: barfota. Jag vill bara fråga om jag kan få flytta in i hennes ateljé, kanske bara kan få tränga in mig i stringhyllan ibland? (Typ när jag har PMS och drivs av samma ilska som när en fluga surrar in sig i ens hår...) Men hindrar mig själv från det, så kan man ju inte göra!

-"Jag måste bara få säga: vilka snygga ben du har!" Jag vänder mig om i den lilla ateljén och ser inga andra än min man och mina två söner. Snabbt förstår jag att hon inte kan mena min man för han har många kvaliteér men det gäller inte just hans ben, och mina söner är också toppen, men just benen är väl så som barn har det som mest. Det är mig hon tilltalar!

-"Det är bara brun utan sol, så det skimrar lite extra" (man måste ju ha ett snabbt försvar om man får en komplimang)
-"Ja fast jag menar formen, de är välsvarvade..."

Resten av dagen har jag gått och kollat på mina egna ben. Jag har vänt och vridit mig framför en av speglarna som inte blev såld på loppiset, och på toan sitter jag och vinklar benen för att försöka se den "snygga vinkeln". Har man fått en benkomplimang av en ESTET så måste det fan stämma.

Jag har nog snygga ben!!!


Vad är det här?
Den här fick jag av min mamma...... men vet ni vad det är?!?Obs! Ett inlägg med många vuxenpoäng!

LYCKA ÄR
Att ha många tänder:
Att nästan inte ha kvar några alls:
Att få det man verkligen önskat sig:
Att gå på klassfest efter att äntligen ha hittat ett par hela strumpbyxor:
Att veta vilken klass man kommer till i höst och känna sig trygg med nya klasskompisarna:

Foto:Pihlografen


Att ha en roll-up bag fylld med världens bästa produkter!Jag känner hur jag återupptar kontrollen över mitt liv (låter drastiskt - jag vet), och hur jag börjar bli mentalt närvarande igen.

Jag har sprungit i ett hamsterhjul sista tiden och till slut gick det så fort att jag inte kunde njuta av något.

Vad tråkigt det är när man liksom ser allt i livet som ett tvång och bara ser fram emot nästa grej och nästa och nästa, men inte är här och nu. Har precis upptäckt att liljekonvaljen blommat ut och att det handlar om veckor innan smultronen går att äta.


Den här månaden var helt galen. Välkommen juni med lite andhämtning!