Vår lördag
I dag mina vänner, har jag gjort något unikt. Jag har på eget bevåg lagt fram idén om att vi skulle promenera för att det var sol ute. Vi promenerade och promenerade och fick dra upp Agaton cirka 36 gånger från marken då hans balans med vinterkläder är begränsad. Sedan fikade vi i ruinerna av Sverkerkapellet. (Han var kung på östsidan och var Kung Magnus i Västergötlands rival för er som sett Arn.) Vi fikade som en friluftsfamilj bör.
Här ett bildbevis, för detta är som sagt UNIKT:Säg är inte Mannen otroligt söt i Winxclub-väska i rosa? Jag blev nästan lite nykär.


Men innan vi gick ut upptäckte jag historiens största finne på min haka. Den var så stor att jag hade kunnat trycka ut ett russin ur hålet som blev kvar efter mitt våld. Då tar man fram RUMÄNSK LÄKARSPRIT. Så här ser förpackningen ut, detta är inte ett fotomontage: sjuksköterskorna är så här sexiga i Rumänien:Tjejen på etiketten KAN vara den som vinner hela Eurovision Song Contest 2009 i maj!

Ostbågeskola.
Till att börja med OLW, aldrig Estrella (bara när det gäller chips.) Man tar aldrig en näve på måfå. Man väljer dem omsorgsfullt och kniper dem en och en mellan tumme och pekfinger.Den till vänster går fetbort: luftig, tjock, hård och smaklös. Den högra är precis så god som den ser ut: smal, mörkorange, stark och alldeles........alldeles underbar!Det här är de som liksom de "fula" på discot som aldrig fick dansa tryckare. De blir kvar, ensamma.

Något som inte hör till saken alls, är att Niclas Wahlgren dansade underbart ikväll, främst tack vare den underbara versionen av låten "Walk Idiot walk" av The Hives.

Sweet revenge!
Men nu ska jag ge igen, jag ska också bli jobbig!!!!!!


Fredagsmys.
Mina barn fredagsmyser framför den där hysteriska programledaren i A-Amigo A-A-Amigo. Det innebär att man hoppar i soffan och dampar sig i största allmänhet, ett plus är förstås om man knuffar ner ett syskon ner på golvet. För att få ytterligare fart på fredagsmyset har vi föräldrar matat dem med sockermunkar. På tre nanosekundrar har de moffat i sig SJU stycken. Resultatet är fenomenalt enerverande. I deras vener pumpar nu blodet med samma sockerhalt som sirap. Man längtar sig bort till jobbets verksamhetsberättelser och styrelsemötesprotokoll. Fredagsmys suger för tillfället.


Fyra miffon som inte kan sitta stilla.

Eat me!
Nu har jag varit hos min Pappas dubbelgångare igen.


Han kanske läste Pappas kommentar om armbandsuret och köpte sig en köksklocka att ha på armen istället?


Den här bleka anorektiska Musse har jag haft sedan min 18-årsdag.Men nu är den borta, för muffins är ju mycket godare!!!

Apropå romantik....
Jag såg precis klippet på när Victoria och Daniel tillkännager sin förlovning. Mamma Drottningen och Pappa Kungen sitter med. Det hela är så pinsamt att jag gömmer ansiktet i händerna. Hallå, de förlovar sig, what's the big deal?!? Innan det blir bröllop 2010 (vilket tog Kungen en liten stund att räkna ut) kan ju Daniel ha hunnit hoppa i säng med nån solariebränd överklassbrud på gymmet och då har de haft värsta allvarliga presskonferensen helt i onödan. Men lite romantiskt kanske det ändå var? Jag vet inte, det är så konstigt för jag är verkligen inte en romantisk person, rosor och sånt går fetbort (Odd Molly går bättre) men samtidigt kan jag fån-le stort när jag ser Jane Austens filmer med par som älskar varandra på avstånd och som tassar omkring och niger åt allt och alla. Jag är tudelad där.. Vem ÄR jag egentligen?!?


Skrapa.
Jag har lekt Moder Teresa och dragit med lilla mamma som annars på sin höjd tar sig till brevlådan, på stora äventyr.

I bilen:
Hon:-Min tungskrapa har gått sönder.
Jag:-Uäää, prata inte om tungskrapor, det är det äckligaste jag vet!!!!
Hon:-..............så jag använder en sked istället.

Det är tacken det för att man tar med henne på BOKREAN! Bara tanken på en tungskrapa och vad den skrapar ihop får mig att må illa. Men iallafall, det här har jag SKRAPAT ihop i bokhandeln:Och även ICA hade bokrea, så där SKRAPADE jag ihop detta i varuvagnen:


Mitt i prick uppnosiga unge!

Filippa har gått på skytte sedan början av december.
Innan hon åkte tidigare i kväll utspelar sig detta:

Jag: -Den dag du skjuter 200 poäng (det högsta) ska du få tusen spänn! 
Hon: -Men Mamma mitt rekord är ju redan 198, menar du verkligen det där?
Jag: -Ääää....nej, 500 spänn menar jag.
Hon: -Jag tänkte väl det.... du är inte så bra på siffror å sånt. 

En timma senare kommer hon hem med 195 poäng.
Hon: -Det börjar närma sig nu, synd att jag sa det där med poängen. Men det blir iallafall 700 kronor.....
Jag (hånande): -HA-HA!!!! 700? Vem är det som är dålig på siffror nu då!!!???!!!
Hon: -Ja, 500 av dej och 200 som pappa lovat, du kan ju räkna ut själv?
Jag: (lång näsa)


Vardag, underbara vardag...


Det är inte så dumt att laga mat faktiskt, jag menar det verkligen....

...och så har jag rensat i bokhyllan för att få plats för nytt, det är ju snart BOKREA!De här böckerna rensas dock inte bort, de behåller jag!

För att få lite tips inför bokrean, begav jag mig till biblioteket idag och lånade lite till mig själv och till barnen. (Mannen använder bara böcker till att hålla i handen innan sängdags för att locka mig till förspel, han vet att jag tänder på män som kan läsa.) Det fanns bara en Blixten Mc Queen-bok så grabbarna fick dela på den tänkte jag. Även Byggare Bob och lite böcker till tjejerna blev det. Men det är ju klart att 3/4-delar av barnaskaran absolut skulle ha Blixtenboken. Samtidigt. Det blev världens liv och till slut fick jag ställa timern, 10 minuter var.


Se de två andra som liksom hyenor på en savann; väntar på sin tur!

Från oreda till reda.
Nu har vi kommit hem med alla barn. Vi är återigen fulltaliga och det känns bra. All tvätt ligger i maskinen och ungarnas leksaker har flyttats ur väskorna till sina rätta platser, det är städat och clean. Back to the world of order. Alles in ordnung. Vi är vuxna igen. Så vuxna att jag höll på att skrämma livet ur Mannen, eller vad säger ni om det här?!?


"-Ä'ru inte riktigt klok, medicinbricka?!? Vi är väl inte pensionärer än"?!?

Jag som bara ville få ordning på alla våra medicamenter ...suck!

REBELLISKT
I morgon åker vi upp till 08-området och hämtar hem våra ungar. Man saknar dem verkligen, det gör man..... fast det är så befriande att få bete sig som en tonåring i en hel vecka. Vi har inte suttit vid matbordet en enda gång, inte använt spisen, inte bäddat, inte gjort något ansvarstagande mer än gått till jobbet. Tandkrämsfläckar i handfatet? Who cares!?!

Kolla här, bilderna skriker REBELL, eller hur?!?

Vi har inte handlat på typ tre veckor, hehe!! : R.E.B.E.L.L


Blixten har sprätt ut spån på golvet, sopa upp? NJÄÄÄÄ: R.E.B.E.L.L!

Fast eftersom vi hämtar barnen i morgon så har vi bäddat rent i sängarna, skurat handfatet och storhandlat nu. Samt sopat golvet. Det var gött så länge det varade, Sexpistols-livet.

Tack doktorn
Efter att ha ätit enorma mängder kinamat kan jag nu ge betyg:
1. 4 friterade bananer Restaurant China i Linköping, alldeles toppen! (Att ägaren gav oss 200 kr rabatt gjorde ju inget)
2. 2 friterade bananer Restaurant Thai nånting i Tranås, helt okej (fast jag hade värsta magkatarr-attacken då -svårt att njuta)
3. 1 friterad banan Restaurant Chinagarden i Vadstena, njäää, servitrisen gav oss fel mat och fast vi sa att det inte gjorde nåt så sprang hon gång på gång och ursäktade sig som en hunsad strykarhund, dessutom hade kocken glömt att lägga i jordnötter i jordnötsåsen (bra för nötallergiker alltså)Priset jag fick betala var en vidrig magkatarr som inte gav med sig förrän efter 18 timmar, (fruktansvärd smärta) så jag är lite mör. Har varit hos doktorn som verkar vara autistisk på nåt sätt. Han tittar åt ett helt annat håll när man pratar och mest knappar med oerhörd hastighet på tangentbordet. (tänk Ulla-Bella i Solstollarna och ni fattar på en gång) Men han är nog duktig på sjukdomar och sånt, men lite social träning skulle inte skada? Han skrev ut dundermedicin som jag till en början ska äta varje dag i två månader, och funkar det kanske jag får fortsätta med den resten av livet. Eller så kanske jag ska sluta äta kinamat tre dagar på raken? Här har han i allafall tejpat upp några bra tips till sina patienter:Ganska trista tips, men jag ska göra mitt bästa! (nu ljuger jag)

Okej då...
Okej då, jag erkänner, Mannen tvingade mig inte med på Kinarestaurang, jag följde med frivilligt. Det kan tom. vara så att jag var den som var drivande.... han kommer att gnälla när han läser det, så jag gör en Brasklapp helt enkelt.

Saab och morötter
Jag funderar lite på det här med det sjunkande skeppet Saab (när jag inte fantiserar om Ola Salo).....det kan väl inte vara vettigt att pyttsa in FEM MILJARDER KRONOR i ett bolag som GM inte ens vill ha längre? Att ge konstgjord andning på något som med stor säkerhet redan är dött? Varför ska staten gå in och "rädda" ett privat företag helt plötsligt? Då skulle man ha betalat till bolag som Ericsson och Volvo med när de fått varsla en massa människor? GM hade chansen under 15 år att blåsa liv i Saab men lyckades inte, vad är det som får förespråkarna till den konstgjorda andningen att tro att STATEN kan göra bättre?!?

Men nu till nåt annat: Så här ska jag från och med nästa vecka (då jag måste börja laga mat igen) göra varje dag för att sätta lite festprägel på vardagen. Kan väl inte vara så svårt?!?


Tyvärr lade gårdagens kock så mycket energi på att snida morötter att han glömde lägga i jordnötter i jordnötsåsen.

Namnsdag är en viktig grej faktiskt.
Har hittat det jag önskar mig men som jag inte fick i födelsepresent för att jag inte visste om att jag önskade mig det då. Nu vet jag bättre och turligt nog har jag namnsdag den 15'e och 23'e maj samt den 20'e juni. (finns i flera färger nämligen) From. nu firar vi namnsdagar i den här familjen!

Barnlediga tjoho!
Det är sportlov. Barnen är 20 mil härifrån. Hela veckan. Jag och Mannen själva.


Det är då det passar så bra att bli sjuk, så att man bara ligger som en död sill och glor på Topmodel från förr-förr-förr-förra säsongen. Men nu har jag proppat i mig Panodil och Mannen tänker tvinga mig till Kinakrogen i Vadstena. Igår gjorde han samma sak,  fast då var det Kinakrogen i Linköping. Och jag tror att jag smittat ner min gamla klasskompis som äger den, hon såg skör ut när vi lämnade stället. Undrar om Motala har Kinamat, för då tar vi det imorgon?

Jag sa "YES", mannen sa "Oh NO!"
I min lilla by där jag bor finns inte mycket kul att handla. Det finns ett systembolag och ICA, och en parfymaffär där man kan unna sig en mascara, det är väl typ det. Men så öppnade mina barndomsgrannar en leksaks och barnklädesaffär för några år sedan. Många mammor och barn blev glada.
Igår fick jag reda på att de ska börja sälja Katvig. Jag är sjukt svag för danska barnkläder. När Mannen kom hem tjoade jag glatt den glada nyheten, och han fick en orolig blick i ögonen. Man kunde se hur han för sitt inre ser oss sitta vid datorn för att betala räkningar och hur saldot visar 12,50 kr.
Om nu bara Burger King kunde bli klara med sitt jäkla bygge utmed E4:an så kommer jag aldrig mer att sakna storstadsliv! Obs. Det här inlägget var bara till för att hålla mina kunskaper i länkande à jour, så jag inte glömmer bort hur man gör.

Nej Ola, inte ikväll.
Nu skulle jag ha suttit på en buss till Malmö. Det är ganska exakt åtta timmar kvar tills jag skulle ha sett Ola Salo på Malmö Operan. Men jag ligger hemma istället och mår illa. Jag har sedan i lördags varit förkyld men det skulle inte få rubba mina planer, det här hade jag sett fram emot! Men när jag känner illamåendet åka upp och ner i halsen....då måste jag kapitulera. Så vi tog beslutet utanför bussen, jag och Bossen, när alla höll på att packa in sina väskor. Jag skulle stanna hemma. Japp. Jag som planerat hela resan sedan i höstas stannar hemma och får se på nån gammal DVD-film (med Colin Firth visserligen). Och må illa. Är det här straffet för att jag skrev att jag skulle idka sex med Ola?!?


Här hängs allt tillbaks in i garderoben igen. Galadräkten som jag skulle bära när jag och Ola....äh! .....Under sminket vilar en vitblek yta av sorg och besvikelse.

6-12 timmar?
Om jag ignorerar inbjudan  "jag har världens finaste barn"....på Facebook.....betyder det väl inte att jag inte tycker att jag har världens finaste barn?

Nej! Phuuuu! Jag blev lite orolig där, det är klart att det inte gör!

Nu ska jag åka till Malmö med konfirmanderna. Det ska nog gå bra. Mmmm, jo men jag är inte orolig. Inte alls, det här ska gå så bra så. Det är ingen fara. Vad kan hända liksom? Det brukar gå så fint och vi har en bra stämning tillsammans. Jo rå så att......det är bara lite oroande att inte mina två laxertabletter börjat verka än. Det stod 6-12 timmar.....det har gått 13 nu. Med skräckblandad förtjusning sitter jag här och undrar vart det där bekanta knipsnurret i magen är som sätter in två sekunder innan helvetet rasar. Det vill man inte ska infinna sig på bussen. Eller på nån sunkig OKQ8-mack i Ljungby där  det står tre polacker som otåligt drar i dörrhandtaget. Ihhhh. Jo men nu, nu kommer det tror jag! Hej då så länge!

Doftminnen
Jag är fortfarande lite traumatiserad. Vi sov hos svärföräldrarna. De brukar i vanliga fall redan ha bäddat åt mig och Mannen i deras bäddsoffa från 1984. Men inte i lördags när vi kom. Vi fick hjälpa till att bädda. Inget bra. Jag får se den kudde jag ska sova på. Den är märkt med Mannens mormors namn,  hon bodde på servicehus de sista fem åren av sitt liv och då har visst svärmor köpt henne en ny kudde som hon märkt med hennes namn, som ett dagisplagg liksom. När vi lägger oss är jag så trött att jag bara somnar på en gång. MEN vaknar senare av att det luktar gammelmormor. I hela rummet. Jag hade inget emot henne, men servicehus och gamla tanter som bara får duscha en gång i veckan hör inte till mina favoritdofter. Jag lägger mig snett ner i högerhörnet av kudden så jag bara har en spets under huvudet. Så ja...Man ligger lågt, men här i hörnet låg nog inte hon med sitt otvättade hår....skööönt.....Nu ligger jag med näsan nära madrassen istället. Nu börjar det lukta svärfars kusin Toni istället. En rubust gammal murare från München. Han som murade en hel vägg på altanen den heta sommaren 1997 utan att duscha en enda gång. Och han sov på min plats Ihhhhh...Jag vänder mig om åt andra hållet......där det stiger upp ett doftminne från den store rumänske kusinen Derzö som heller inte duschar i onödan. Det är som om de inte vill det för att vatten i kranen kanske är dyrt, och de redan är till last när de kommer på besök? Det luktar även lite tant Olympia med svinto-permanentat hår. Ihhhhh! Jag försöker spänna kroppen så den liksom inte behöver vila på madrassen, men jag är ju ingen trollkonstnär, det går inte att sväva över sängen hur jag än försöker. Så jag är lite spänd i lederna. Men i morgon åker jag till Malmö och TITTAR på Ola Salo, det är ju en tröst om någon!

Mina möten med Magnus, en memoar.
Magnus den Store har precis dansat klart och min man ber mig torka mig om munnen. Han är så STOOOR, Magnus! Jag tänker på (sorry Elin,den här har jag dragit tidigare i kväll) när vi satt på en restaurang i Visby och han, Magnus, kommer in och frågar om vi sett hans lilla son som försvunnit. "-har ni sett en liten kille, han är så här liten?" Mastodontkillen böjer sig ner och måttar med handen lååångt ner på golvet för att visa oss normalvuxna hur liten hans son är för att vi ska förstå. Neej, vi har inte sett hans son. Nähej, då går den gigantiska Magnus Samuelsson in på restaurangens toalett. Men varför använda handtaget när man ska stänga toadörren? När man kan ta tag i ovansidan på dörren och stänga? Mannen tar tag i dörren ovanifrån! Hela vår pygméfamilj tappar spagethin ur våra öppna munnar.

Nästa gång vi möter Magnus är vi Mc Donald's i Linköping. Agaton den nyfödda ligger i bilbarnstolen på golvet och Magnus tvååring får för sig att tulta fram och känna på vår lilla bebis. Jag låter hans barn få känna på min bebis, för jag vill njuta av min Big Mac och dessutom är den inte lika grov som sin pappa så jag känner mig trygg. Mums mums. Men Magnus går ner på knä för att vakta mitt lilla barn från sin egen avkomma. När han sitter på huk är han betydligt högre än jag, sittandes. Det är stort. Det också.Han är så rar lille Magnus.

Det finns folk till allt.....
Efter att ha sett dagens avsnitt av Lyxfällan, så har jag kommit på det: Om man tejpar upp bordsunderlägg med tomtar på, 30 cm nedanför taklisten så kan det inte gå på nåt annat sätt än åt skogen.

Det kanske funkar bättre om man har lösnaglar?
Medan Agaton solade solarium.........


....bakade jag äppelmuffins med ett recept från den glamourösa Charlotte Perelli's blogg. Naturligtvis såg mina ut som (citat Mannen:) "sprängd ostkaka". Så här såg inte Charlottes ut!


Är det lösnaglarna det hänger på?!?

Den goda och tålmodiga mamman del 5
Halva barnaskaran har feber och rethostan från helvetet.
Men då kan de alltid trösta sig med att de har en så uppfinningsrik och god mamma.

Här lite pyssel från det glada 70-talet: potatistryck!!

Fjärrkontrollens kung.
Vad är det med min man som gör att när han håller i fjärrkontrollen så måste vi alltid se på Jönssonligan eller nån taskig film med Eddie Murphy från 80-talet?!?!?

Jag tror han drömmer sig tillbaka till den tid då han precis hade fått pubishår och Mammas bullar smakade bäst....


Gud välsigne Sverige!
Hörde på nyheterna att en Kristdemokrat lagt in en motion om att statsministern borde börja säga "Gud välsigne Sverige" efter sina tal, så där snajsigt som USA:s president brukar göra. (Fast han säger det på engelska och inte Sverige utan USA, ja ni fattar!)  Det har man ju sett hur mycket bättre allt i USA blivit efter det. Tanken är väl god, men framförallt är väl det viktigaste att den som är statsminister verkligen menar det han säger, annars ter det sig ganska meningslöst. Lycka till Freddie!

Baaaah!!!!!!!!
Ibland blir man så förbannad på sina barn att det svartnar för ögonen. Det blir kortslutning i hjärnan och efteråt känns det som om man svimmade en liten stund. Tillexempel när någon i familjen väljer att måla en tjusig sittpuff i ljus mocka med grön tuschpenna. I stora tydliga cirklar. BAAAAH!!!!!!!!!!!


Den skyldige.

Tack!

Jag tror att jag är förälskad i en dam på en församlingsexpedition i Malmö. Jag ringer för att berätta att vi tänker komma på en mässa nästa vecka med våra konfirmander, bara så prästen vet (i hopp om att han kanske "poppar till" mässordningen så den passar ungdomar bättre).
Dagen därpå ligger ett tjockt brev med all information om Johanneskyrkan i Malmö, ett så digert material att jag skulle kunna bli arkitekt och kyrkohistoriker på en och samma dag om jag orkade plöja genom BÖCKERNA. Dessutom en stadskarta över Malmö, precis vad jag önskat mig!
Det finns bra människor, och så finns det ännu bättre. Hon tillhör den senare kategorin: Anna-Karin i Malmö, puss på dej!


Det är stort
Det är så fantastiskt med Facebook, var annars kan man "läxa upp" en känd ståuppkomiker via hans status, och få svar någon minut senare!?! Jag har numera lärt Kristoffer Appelquist hur han skapar en URL till sin blogg från Facebook.
Det är stort.


Jag vågar inte gå in å titta på soffan...
Glass-time igen....Alla har fått sin strut utom Agaton som står och tålmodigt håller fram sin hand i luften.
Jag räcker honom struten:-Nu sitter du på golvet.
Han:-Ja sitta govvet?
Jag:-Just det , golvet, INTE sitta i soffan.
Han har börjat gå mot vardagsrummet....jag ser den lilla ryggtavlan.....samtidigt återupprepar han för att inte glömma bort vad jag sagt. "Sitta soffan.....ja sitta soffan" säger han.

Oväntad utveckling i: Operation "Bordet"!
Jag är i ett församlingshem och leker med ett gäng mellanstadieelever. Vi bestämmer oss för att köra Kurragömma inomhus och jag smiter in i ett litet rum där det står lite möbler. Det har det alltid gjort, två bord som är till för sammanträden och så en soffgrupp. Inget jag reflekterat över särskilt mycket, det står möbler där, so what liksom? Jag har trängt in mig vad sidan av en garderob och väntar tyst medan jag hör hur den som räknar precis blivit klar och då ser jag: nej, först tror jag att jag bara ser vad jag VILL se, men vid en närmare titt, (jag har smygit fram från min hörna och skiter nu fullständigt i om jag blir tagen på direkten eller inte) ....vid en närmare titt så ser jag.......BORDET! Mitt drömbord! Ett likadant som finns i Heda, fast med två iläggsskivor!!!!! Det här betyder att det blir lättare att tjata på Mannen eftersom det finns iläggsskivor. (tror inte att det gjorde det på Heda-exemplaret....) Att jag inte tänker använda dem för att det är snyggast i rund form är ju bara överflödig information när jag övertalar honom. Men först ska jag charma sockenrådet och någon på jobbet, förvaltningschefen antar jag?!?


Som grädde på moset fanns det fin-fina stolar till!!!!!

Ett försvarstal.
Det är bäst jag en gång för alla förklarar det här med free-cards och försvarar mig i min roll som församlingsarbetare. (Det har blivit lite infekterat över helgen känner jag.)
Ett free-card betyder: jag lever med en människa och vi har lovat varandra trohet, men OM artisten XXX råkar komma förbi så får jag hoppa i säng med denne utan att min livskamrat blir upprörd. (Detta gäller bara artister, man kan inte välja den snygga grannen eller sambons bästa kompis -det är alldeles för känsligt och lättåtkomligt dessutom.) Det finns säkert människor på vår planet som skulle använda sin chans att få sitt freecard men jag tänker nu tala för både mig och Äjj-Käjj (som genom sin blogg inspirerade mig till att ens börja skriva om det): jag kan med säkerhet säga att varken hon eller jag knappt skulle våga säga "hej" till våra freecards än mindre "sätta på dem". Det här var ett (i mitt tycke) roligare sätt för att infoga en bild på en artist och skriva "han är snygg tycker jag". Jag älskar min man av hela mitt hjärta och har inga tankar på någon annan, vare sig känd eller okänd. När det kommer till mitt arbete i kyrkan så anser jag mig själv vara en bra förebild och ledare, jag använder inte samma språk på mitt jobb som jag gör i bloggen, som dessutom inte är avsedd för barn och ungdomar. Det här är min personliga blogg, och den är skriven för att roa mig själv. Om andra tycker likadant är det bara jätteroligt förstås. Det är inte så att jag ljuger i den, men jag överdriver och för saker till sin spets ibland. Det är inte säkert att folk tycker att det är kul, men jag har roligt när jag skriver, och de som inte gillar det behöver ju faktiskt inte läsa. De som inte förstår min humor och tycker att det är opassande när man jobbar i kyrkan, misstänker jag ofta är människor som inte själva är kyrkligt insatta, de verkar ha sin bild på hur religiösa människor ska vara (torra och tråkiga) och att de bilderna inte ska rubbas. Jag tycker precis det motsatta, och om man kollar in Bibeln, så var Jesus verkligen ingen torrboll. Han hade sinne för humor, fast mest arameiska jokes då förstås......

Go natt!
Jag har planerat sommaren med Klas Ingesson. Så jag är lite trött nu faktiskt.

Tänk att HON läser min blogg!!!
Nu har jag upptäckt att det är någon från NEW YORK som läser min blogg!!!!! Jag tänker ju genast att det är Madonna som tittar in: Hon fattar inte vad det står, men några ord känner hon igen eftersom hon gökat med en dansare från Eskilstuna en gång på 90-talet. Gud så himla spännande det är med en sån där Live Traffic Feed-grej!!!


"I don't undestand a shit, but I think that Fru Furman has a bit of wisedom in her. Her blog is like Kabbalah to me"

Lite mera dun....
Nu är det stooooor debatt om gäss och deras dun på Kvällsöppet också, som sagt, om man kan få i gång en folkstorm mot djurplågeri på gäss så borde man väl kunna tala om vad vi kan göra mot våldtäkt på bebisflickor i Sydafrika?!? Det finns inget land som Sverige som kan bli så upprörd av djurplågeri att det blir förstasidesstoff i flera dagar, och som samma dag kan sätta in en notis på 2 cm om ett folkmord i Rwanda. Vet ni att det 1994 dödades 1 MILJON människor där? (Obs! Detta har inget att göra med att jag till hälften är från Ungern och att det var min faster som vann månadens plockningspokal i november -2003.) Jag är ledsen, men jag blir lite blasé när Lennart Ekdahl på fyran måste ta upp samma debatt som den konkurrerande Tv-kanalen gjorde i förrgår. Suck.
Nu till nåt mycket viktigare: Tycker ni att jag ska söka tjänstledigt ett år och läsa till florist?

Det här med dun...
Det är debatt var man än vänder sig efter reportaget om hur de rycker dun från gäss (ajjjjj) när de lever och det är förstås helt sjukt, vi människor beter oss inte ens som djur när vi gör så. Vi beter oss som maskiner med ekonomisk vinning som första prioritet. Det debatteras på radio, Tv, i tidningar och på bloggar, alla är förstås jätteupprörda. Min fråga är bara hur mycket vi till exempel upprörs över de kvinnor som våldtas i krigsföringssyfte i Kongo-Kinshasa eller alla flickbebisar som våldtas i Sydafrika för att Aidssmittade gubbar tror att de blir friska då. Bara en fråga?

Droger i kyrkans lokaler.
Barntimmeledaren har beställt hem ett säkert jätteroligt spel.....

Det ringde...
Det ringer. Mannen sitter länge tyst och bara lyssnar i luren. Jag är asnyfiken, vem är det?!? Han fortsätter att lyssna. Gud, nu har han lyssnat i tio minuter och på sin höjd hummat bara. Till sist avslutar han med ett "nää, jag läser inte tidningar hemma, för det finns ingen tid." Där har en stackare pratat sig varm för Motormagasinet i närmare en kvart och trott att han hade den stora fisken på kroken.... Mannen är kompis med hon på Kriminaltekniska laboratoriet i Linköping.

Glass i stora lass
Barnen har fått glass framför Tv:n efter middagen. Efter en stund kommer Agaton ut i köket med glass i ansiktet, i händerna, på byxor, tröja, ja tom. på strumporna.
Jag (orolig röst) : -Du satt väl inte i soffan?
Agaton: -Kladdi ja äj.
Jag upprepar: -Du satt väl inte i soffan?
Agaton: -Nä
Jag (lite hoppfull) : -Var satt du då?
Agaton: -I hoffan

Jag kan också!
Jag har en jättevacker granne som gillar frisk luft, natur och motion. Hon brukar ha såna där statusar på Facebook som andas sundhet. "Nu har jag åkt långfärdsskridskor på Tåkern i solsken, underbart härligt!" Själv hittar jag inte till Tåkern (en fågelsjö för Er som inte lyssnade på fröken i 3:an) ens med GPS, fast jag till skillnad från henne bott i trakten nästan hela mitt liv. Ibland kan det stå "Åh, nu ska jag ut på en skidtur i de friska minusgraderna" eller, "Har sprungit en skön runda i tystnaden" Jag brukar sucka och känna avund eftersom jag oftast tar bilen till brevlådan och när jag var mammaledig promenerade jag med vagnen typ tre gånger. Hjulen på barnvagnen var kliniskt rena när jag sålde den på Blocket - efter två barn..... Den hade mest stått under ett träd på tomten (så bebisarna fick frisk luft i allafall). När jag läser den sunda grannens facebookstatusar brukar jag ropa till Mannen "nu har hon/de vart ute igen"! och han brukar gny från köket med nån bulle i munnen att vi också borde göra det. Gå ut och röra på oss alltså. Han föreslog Omberg i helgen men jag sa att jag kunde öppna ett fönster om jag behövde frisk luft. Men nu ska jag komma till saken: så vaknade jag nu på morgonen och kände " jag kan också". Så jag smög upp och tog på mig jeans, för jag hittade inte några träningsbyxor i mörkret. SEDAN SPRANG JAG TILL BREVLÅDORNA. Men det var halt och jeans är ju inget bra att röra sig i så jag vände. Men jag sprang, och det var friskt ute, fyra minus, så nu värker det i lungorna dels på grund av att jag sprang och dels för att det blev frost i lungorna. Men det var uppiggande. Dock inte så pass att jag gör om det?
PS. Ni som vet var jag bor vet också att det är ca 20 steg till min brevlåda från huset, men det behöver ni ju inte säga till de andra?!? DS.

Här kan man alltså åka långfärdsskridskor....om man vill.

Dagens vintips
Det är inget vidare gott, eller det duger, men den är framförallt jättesnygg att ha framme! (Om man inte som jag led av abstinensbesvär och slet upp förpackningen så den gick sönder....)


Många inlägg, men det tar tid innan det är dags att duscha ur den nya hårfärgen....

Nej Povel, måste vi hoppa?
Ja just det, jag har glömt att berätta om min dröm som jag hade innan jag vaknade i morse!
Det är jag, Pappa, den Snälla Styvmamman, Matilda och POVEL RAMEL som sitter i hans bil.

Povel kör och är ganska trist, inte ett spår av hans trallande ordvitseri.....Plötsligt vill han att jag och Matilda ska hoppa av i farten. Vi har inte misskött oss, men han bara tycker att vi har åkt klart i hans antika bil. Min Pappa och den Snälla Styvmamman säger ingenting, de bara åker med. Jag berättar ingående för Povel att jag tagit hand om hans bror på servicehus, för att få stanna kvar, men det hjälper inte, vi ska hoppa av Matilda och jag. Så det gör vi. Och vi går hem till Povels hus. Där finns en massa rum där bla. en gravid snygg cirkusartist bor. Hon går i utsläppt långt hår och bara ett par vita trosor med sin runda mage. Och Filippa (som tydligen varit där hela tiden) vill flytta in för att det finns ett rum med svarta kläder som hänger utmed väggarna. Men det är bara jag som upptäckt att det är svarta tantblusar med paljetter på. Kan ni tyda det här eller ska jag ringa psykakuten på en gång?

Jaha då bär det i väg till Ica igen...

Ny hårfärg, nytt försök.
Man har bjudit familjen på ett gott skratt i allafall.

Jag ser ut som Le-Loo i Femte elementet.
Snyggt om man är med i en Science fiction, mindre
passande om man är kyrkoarbetare på östgötaslätten.