I dalmasens fotsteg
Igår skulle dalmasen äntligen ta med mig till skogen och visa hur man hittar svamp.

Jag har hittat svamp förr i mina dagar, men inte i skogen utan i .... äh, skitsamma, det är annan historia.


Som en skogens Hiawatha tog han sig smidigt fram genom snåren medan jag och Filippa, (som dessutom valde att dagen till ära bära sina nya converse) snarare snubblade fram genom diverse våtmarker.


Vi kom till små svampkolonier såklart eftersom dalmasen har öga för det, han kunde liksom se på träden var det växer kantareller, och jag gick bara bakom och kände mig som Dunderklumpen.

Ibland hittade han ett ställe och då visslade han lite melodiskt för sig själv i väntan på att vi skulle komma efter, upptäcka dem, och tro att vi själva hade hittat svampen utan hans hjälp. (Dalmasen är lärare i botten och därför mycket pedagogisk.)Den här får man inte äta. (Om man inte vill förgifta någon, men det är ju jätteelakt.)Här har vi "skogens guld" som man så finurligt säger!"Vi" hittade även skogschampinjon, Karl-Johan och en sort som ser ut som vit flugsvamp fast med bruna skivor under hatten (som går att äta alltså).

Nu har jag sparat fyndplatserna som GPS-koordinater i Iphonen så jag kan hitta dit på egen hand. Annars kan jag bara fråga min jobbarkompis, för det var visst hennes svampskog där hon bor. Världen är allt liten, hä-hä-hä!

Plastburksskåp

Sus visade upp sitt lite stökiga plastburksskåp, och jag kände omedelbart en ivrig lust att på solidariskt manér visa mitt precis lika stökiga skåp.

Jag skulle visa Sus att hon inte på nåt sätt är ensam.

Men jag är ledsen Sus, jag råkar visst ha en man som är noggrann. För det här är inte mitt verk.


Ujj ujj vilken go synthpoplåt!

Gruppen heter Hurts. Men jag tycker synd om tjejen som står och töntdansar i bakgrunden.

Nej men det blev ju en riktigt lyckad lördagskväll!
Jag hade en riktigt tråkig lördag.... ni vet lite rastlös...mulet.... inget att göra... Men så vände det!


Sushi......Och skönhetsvård på hög nivå.... även Mannen sitter med en mask men han avböjde bestämt från att förevigas på bild. Han är lite svår ibland.

Virtual sexuality

Jag har ofta svurit över att Viasat inte kirrat så vi kan se nyheter från Östergötland. Vi får ständigt veta vad som händer i Stockholm med omnejd. Vad har jag för nytta av att se inslag om klotter i Vällingby eller dagisköer i Akalla?!?

Idag fick jag äntligen lön för mödan eller vad man ska säga, när det rör lokalnyheter.

Den Robert Redford-lika nyhetsuppläsaren klädde av mig med blicken under hela sändningen och det var som om han och jag såg varandra i ögonen under hela tiden (förutom under nyhetsinslagen från Södertälje och reportaget om att de bygger stöttande ställningar under centralstationen för att den sjunker...) Han hade en röst som liksom viskade och de sista stavelserna i varje mening gick ner som ett flygplan för landning.... så där stabilt, tryggt men ändå erotiskt...

Jag hoppas att Viasat dröjer med Östgötanyheterna. Herregud, det är ju viktigt att veta vad som händer i kungliga huvudstaden också vettja!


Först tittade han nyfiket och intresserat på mig med sina blå ögon...


Sedan blev han mer bestämd: han vill helt enkelt ha mig. Ja: ni ser ju själva!


Nu är han snart klar, och ni ser hans nöjda, tillfredställda blick va?!?


Sedan avslutades vår kärleksstund med vädergubben som brukar kasta upp sin "knapp-med-sladd" i luften för att på ett snajsigt sätt fånga den, ni vet vem jag menar, men jag vet inte vad han heter....Och han chockade mig totalt med den jättelika snorbroms han skaffat! Är inte mustaschkampanjen mot prostatacancer över för i år?

Ja han fick mig att helt komma av mig från den "virtuella kärleksstund" jag just upplevt.


Du får ingen veckopeng
Filippa: -Mamma hade du MSN när du var liten?
Jag (något snäsig i tonen): -ALLVARLIGT FILIPPA VAD TROR DU SJÄLV?!?
Filippa(trevande): -Inte?
Jag: -Jag hade typ Fragglarna.
Filippa: -De där fula dockorna som vi har på tjock-dvd som du brukade tvinga oss att se bara för att du själv tyckte om det?
Jag:- Mm.
"Tjock-dvd"

Första skoldagen


En börjar 6:an, en 3:an... och en som med bestämdhet inte var ett dugg nervös.... 6-års!

Überklass

Så här elegant ligger inte vilka byrackor som helst.

- Köttfärslimpa, någon?

I färd med att fylla den med ost.

Allra käraste syster

Det har varit en helg i bohuslänska Grundsund, ni vet fiskarbyn där Saltön spelades in.

Jag och min gamla syster (som ändå är hipp) hade hyrt källaren hos Gerd och Allert.

Gerd och Allert kompletterar varandra som yin och yang. Allert är döv men har huvet med sig, och Gerd hör men är smått senil. Bara att heta "Allert" är novellunderlag nog.

Nåja, vi hyste in oss i den något mörka och murriga källaren, och så satte vi igång.

När man är 34 och 47 och aldrig har umgåtts mer än till stora familjefiranden med jättemiddagar så kan ni ju förstå vad vi hade att ta igen. Bara vi två, utan män, barn, föräldrar, kastruller, dukningar och placeringskort.

Att bara få prata och vara. Att hitta till varann efter många års frånvaro. Att framförallt skratta så som vi gjorde. För vi är ju så himla roliga. Tycker vi.

Likt två gamla paddor satt vi i den fuktiga källaren och pimplade vin medan solen gassade utanför. Vi hade liksom inte ens tid för att gå ut och sätta oss.Sedan gick vi till Pelles Rökeri och åt skaldjur. Jag och den förlorade systern.


  

Det är en ynnest att ha en syster.

Här måste jag bara visa hur praktiskt det är att sova borta med en gammal äldre syster. Ty endast kvinnor över 45 tar med sig sopsäckar att hänga i fönstrena om rullgardinerna är för ljusa.


Idag har jag försökt att stena ihjäl en spindel.

Ibland blir man inte snygg på foto...

I god tid.....
När Sveriges PensionärsFörbund har storsamling i församlingshemmet (dvs. min arbetsplats) ser man till att vara på plats i god tid.

Om det ska börja kl. 14 så måste man således vimsa runt i alla lokaler redan 07.30 för att bre smörgåsar och brygga kaffe, och typ leta efter skarvsladdar ("för overheaden går la inte på batteri, hä-hä-hä?!?").

Och så ska man ju hinna hala upp den stolta föreningsflaggan.Därför flinar jag förtjust när jag ser att de i så god tid....hängt den upp och ner.

Jag skriker så det ringer i mina egna öron och ställer ut ungarna på trappen jag!


Tidningen har varit ute i handeln sedan 13:e juli och ännu har inte socialen ringt. Vad slöa de är nu för tiden!Det är by the way andra gången jag fläker ut mig i media.