Pyntcoaching sökes
Hörrni, nu får ni faktiskt hjälpa mig här!!!!

Ska jag låta riset vara så här "spartanskt" eller följa grupptrycket här hemma och hänga dit ytterligare tio andra färgsprakande ägg (som inte passar de som redan hänger?)


Jag ger mig fan på att ni tycker att jag ska hänga dit det där andra också...

Agatons första kärlek?
Gud, min underbara lilla son. Du är snart 3 år och har precis bajsat i blöjan samt berättat för oss andra i familjen att du tycker om Kajsa.

-"Tycker du att hon är söt"? frågar jag.
-"Nej snygg", svarar du, "Å hon haj fina kläädej".


Min första kärlek var Lasse Berghagen, men säg det inte till någon.

Något vackert.
Eftersom jag inte kan skvallra om det gotti-gotta jag känner till (ni skulle svimma om ni visste!!!) så lägger jag här in en bild på något vackert.
Dels är det vackert att en kvinna som skriver en blogg skänker egengjorda armband bara för att man lagt en kommentar om vad man tycker sätter guldkant på tillvaron (det tog en minut), dels är själva armbandet vackert.

-Är det inte lite hardrock över det? frågar jag glatt.
-Ja, om du säger det så, svarar Matilda.

Markatta har tillverkat det, skrivit ett litet gulligt brev, och postat det. Förstår ni vilken liten gullig kvinna hon måste vara?!? Jag blir alldeles varm.

Ojojojoj!!!!!!!!
OJ OJ OJ OJ OJ!!!!!!!!!!!! OJ OJ OJ OJ OJ OJ  Gud vad synd att jag bor i en liten by och inte är anonym på bloggen, för annars hade jag kunnat skriva ner VÄRLDENS MEST GOTTIGASTE SKVALLER, som skulle slå det mesta!!!!! Sjuttsingen också, nu måste jag hålla inne med det här!!!!!! DET BARA KLIAR I FINGRARNA!!!!!!

Församlingsassistenten funderar....
Med ett jobb som församlingsassistent ska man ju förstås älska att prata om Jesus och Gud med de små barnen. Det gör inte jag. Jag får ont i magen när jag t ex. varje år ska stå framför en skolklass med förpubertala elvaåringar och berätta om Jesus sista dagar på jorden (som jag redan i mitt huvud bestämt de tycker är struntprat och trams).

Nu har jag med hjälp av två kollegor dragit runt på kommunens elvaåringar på påskvandring i två dagar....... De har fått käka sockerärtor och tacobröd, druckit vindruvsjuice, lyssnat på om hur Petrus högg av ett öra (inte på sig själv, det var Van Gogh), klättrat i kyrktornet och sjungit. Allt som man bör på en påskvandring.

Ingen som fnittrade, viskade, fnös eller larvade sig. Alla lyssnade och tog åt sig av vad vi hade att berätta. Vad man än tycker om det hela så är det ju bra att veta varför vi firar påsk, det är vår kultur, vår religion. Det finns en anledning till att vi har påsklov, 2000 år efter att han dog på korset, oavsett om han var Guds son eller bara en galen lurendrejare.Getsemaneträdgård, det ser väl alla!?!

Tack, verkligen.....


Sixten har haft kalas i dag. Då fick han bl a. den här. Jag ska ta reda på vem som köpte den och ge en likadan till det barnet. Vänta bara.

Åååå så himla roligt!


Jag var tvungen att göra som Ting och visa det här jätteroliga!

Ska ni på fest eller?
Mannen är på herrfest hos grannen (han som hade ett huskursrecept med ingefära från Afrika eller Arvika.)

Själv får man ju titta på Magnus rrrrumpa med barnen. (-hoppas han vinner förresten.)

Men så är han ju så omtänksam Mannen, så han köpte lite festligheter till mig också:Jag som hade tänkt lära mig göra (är det rätt verb?) makramé ikväll när jag för en gång skull är ensam, men-men...det får bli en annan gång tyvärr. Skål!

Han hänger löst.
Den nyblivna femåringen ligger jävligt pyrt till här hemma. Morgondagens barnkalas hänger på en skör tråd.

Han kommer ner och säger att lillbrorsan ritat på sitt golv. Jag springer upp för att stoppa grafittikungen, som i vanlig ordning sitter och pusslar sitt Blixten Mc Queenpussel. 

På golvet, som slipades och lackades i somras med möda och stort besvär av mig själv i egen hög person, har någon nu ritat med bläckpenna. Lite här och där, på konstnärligt måfå, kan man säga. Jag skäller på Agaton och upprepar "bara rita på papper" minst 20 gånger. Han börjar inte grina som han brukar utan svarar lugnt "Sigge gjorde". Jag tittar noggrannare på kladdet, och under lekbordet, längst in i hörnet mot golvlisten står det SIXTEN, med bläckpenna.
Inte särskilt smart om jag får säga det själv. Det är som att ta av sig nylonstrumpan innan man lämnar banken efter ett rån och samtidigt uppge sitt telefonnummer.

Filippa gjorde en liknande grej när hon var i samma ålder. Tog en sten och ristade in FILIPPA med utropstecken på grannens baklucka. Inte heller det uppskattades.

Ibland blir man fed up på sina barn. Ungefär som när man ätit för mycket mat och någon frågar om man vill ha efterrätt.


                         GUILTY AS HELL.

Vad är det här?!?

Satt på kökstapeten i dag. Ser ut som ett litet kvalster med krabbklor.

Jag är rädd.

Vive la Hungaria!
Förutom Palinká så har inte Ungern mycket att komma med.....det skulle möjligtvis vara det här:


Svärfars egengjorda Kolbasz. Så god att det tåras i ögonen.Men vad folie gör för nytta om det ska läcka genom fattar jag inte, nu måste jag ju diska i alla fall!

Om tidningar
Tidningen Amelia kom ut nån gång på 90-talet när jag var en ung snärta i gymnasieåldern. Då var det en kärringtidning för medelålderstanter med begynnande klimakteriebesvär med jobbiga chefer på jobbet där man fick tips om hur man skulle handskas med dem. Jag läste en kvarglömd på pendeltåget mellan Linköping och Linghem en gång och tänkte att "den dagen jag köper en Amelia så är slutet nära". Det var ju Veckorevyn och Frida som gällde. (Mitt livs novell var för töntromantisk för min smak. Och Starlet hade konkat.)

Nu för tiden köper jag Amelia de gånger då det medföljer en dvd som tilltalar mig. Annars absolut inte. Nu var det med en dvd som jag ville ha, så då drog jag hem en sån här blaska som jag tror ska vända sig till medelålderskvinnor och såna där tjusiga brudar i 30-årsåldern som jag är. Men jag har nog tagit fel på vilken målgrupp den vänder sig till i alla fall?Nilf=Norrlänningar I'd like to fuck     
"Vad är det som gör att vi så hett drömmer om att få erövra en norrlänning? Kanske deras hemvävda lite tafatta sätt som gör att vi faller som furor...."

Hilf=Homosar I'd like to fuck
"En hilf kan vara många kvinnors hemliga dröm, han är en toppenkompis, en bra lyssnare, kan dessutom vara ett bra smakråd när du ska köpa kläder, bla bla  bla"........

Jag vill varken knulla Nilf-Ronny eller Hilf-Tony (han är ju förresten mest sugen på Magnus Samuelssons rumpa, det vet ju alla....)

Det är så förbannat barnsligt att jag trodde jag råkat få tag i Filippas Okejtidning. Men dvd:n var bra.

Bio blev det!

Kvällens föreställning kan börja!


Popcorn i strut is the shit!

Får man lov att klaga lite?
Idag är en sån dag då jag tycker att det mesta suger. (Ja jag vet att solen skiner, men nu skiter jag i det.)

Jobbet:
Nästa vecka ska jag sitta i en förbannad mantel på en orgelläktare med en plastfikus och berätta om Getsemane trädgård för ointresserade femteklassare, tre gånger. Det är meningen att jag ska älska sånt i mitt jobb. Det gör jag inte.

Barnen:
Spyr, skiter, bråkar. Eller de spyr inte så mycket längre, men jag tror att de ska göra det varje gång de hostar.

Mannen:
Kommunicerar inte med mig. Eller så är det jag som inte gör det.

Ekonomin:
Elräkningen (saftig), båda bilskatterna på samma månad (kom i håg; sälj ena och skaffa ny med annan slutsiffra i reg.numret.)

Nu fattas bara springmask och munsår så är det komplett. Jag har säkert mer att klaga på, men jag kommer inte på nåt just nu.Ja och så samtidigt vet jag att jag bor så här:Att jag har fyra friska (i det stora hela) fina barn som kom till oss som på beställning:


Att jag har en man som älskar mig fast jag kan vara skitjobbig, arg och grinig. Och elak med.


Nu ska jag läsa hemska cancer-bloggar för att uppskatta mitt ganska okejiga liv. Alternativt anordna barnbio med hjälp av popcorn i pappersstrut och hyrfilm.

Jag är inte bara mamma...

...jag är veterinär också!


Agaton tröstar Pompi, fast just här var "Playhouse Disney " mer intressant.


Här var det livat, tjoho!!
Så här festligt hade vi det på Sixtens födelsedag!

Utslagen 5-åring...


Vad ligger han och filurar med!?!


Jaha oj, han sover han också.......


Mitt hjärta smälter.....


Jag älskar att se när mina barn sover.

Det är så tyst då!

Grattis 5-åringen!
Allt var förberett, juice med festligt sugrör, fem ljus låg och väntade för att bli nertryckta i den färdigbredda smörgåsen. Ett paket skulle han få i sängen (trots att det står en fyrhjuling för x-antal tusen i boden som han ju fick i lördags) MEN IDAG är det ju Sixtens födelsedag, lite måste man ju fira ändå!

Det hörs snabba steg på övervåningen, och så kräkljud.

Japp, grattis Sixten, men vi hoppar över smörgås och juice. ..


Men paketet orkade han öppna!

Ha ha ha

Det är inte utan att man drar på smilbanden när man ser de här högstadieelevernas faktaspäckade och med sprudlande entusiasm framförda reportage om Mannens arbetsplats!


Paranoian tar över hand.
Jaha, här kommer bevis nr 1 för att fler kommer att insjukna.

Agaton somnade pang bom i min säng nu efter att jag ertappat dem med kräkhandduk över huvet.

Nu tyckte jag mig höra Sixten host/kvälja på sitt rum. Sannerligen jag säger Eder, DET ÄR KÖRT!Är han inte lite lik Morgan Alling, stackarn?!?

Det är kört. -En paranoid kvinna talar ut.
En timma efter mitt senaste inlägg, och nu är det kört. NU ÄR DET KÖRT! Utan att jag märkte det smög grabbarna in till Matildas rum och VÄLTRADE sig i hennes madrass. Eller så här: De klättrade upp i hennes loftsäng och hoppade ner i luftmadrassen som hon legat i inatt. Samt lekte spöke med handduken som fungerat som skydd för hennes kudde. Jag ser framför mig all oändlig mängd kräks de kommer att producera inom några timmar. Bäst att plasta in deras sängar. Och ta en dos psykofarmaka. Nu är det kört.

Här kommer en lista på vad jag hatar mest i hela världen:

1. Magsjuka
2. Magsjuka
3. Magsjuka
4. Magsjuka
5. Föraningen om att ens barn som inte tar sig till toan snabbt nog kommer att få magsjuka
6. Föraningen om att man själv kommer att få magsjuka

Rapport från The house of womit.
Nu har de två magsjuka vaknat till liv och går omkring i huset. Vi friska trycker inne i mitt sovrum, livrädda för att de ska komma in till oss. Det känns som i den där skräckfilmen 28 dagar efteråt eller vad den heter, där det går omkring zombies i hela London och några få friska måste ständigt gömma sig för att inte bli dödade/smittade. Sixten har tom. en plastpistol i händerna, utifall de kommer in hit. Det är lite läskigt faktiskt.

Welcome to the house of womit.
Matilda spydde i går kväll innan läggdags, och klockan 23 när jag som bäst höll på att förlora värsta familjespelet. Hela badrumsgolvet och lite annat smått och gott. När jag kom ner på undervåningen igen hade gästerna dragit öronen åt sig och ville åka hem. (så hade de stannat kvar kanske jag vunnit iallafall?) Mitt i natten när vi sover som bäst står Filippa i vårt rum och säger att hon också spytt. Mannen kliver upp och säger att han tar det. Det kommer att ta två timmar. Det tar ju som bekant lite längre tid att klättra ner från en loftsäng om man mår illa, och så också i det här fallet. Under står ett skrivbord med bl a. en dator och ett tangentbord. Allt är nerspytt. Farmors kextårta i hela rummet kan man säga. När jag kommer hem från jobbet i dag sitter mannen fortfarande där och gnuggar bort kräks som han missat under natten. Gamla element med stora springor gör det svårt att komma åt. Hela huset stinker spya på nåt underligt vis. Tjejerna ligger i soffan som två döda sillar och jag har flytt upp på övervåningen med grabbarna för att förhindra smittorisken. Det känns som om vi bor i Tjernobyl. Någon som vill komma över på en fika? Någon?!? Nähä.

Min söndag
Gå upp, vara trevlig mot svärföräldrarna och äta frukost (fast man vill se Dr Phil), fika, kyrkan bibelutdelning till 5-åringar, fika, åka till den snälla styvmamman, fika, nästan få magkatarr, leka sekreterare på möte, fika, äta, fika, dricka vin, spela spel, förlora, torka kräks, dricka mera vin.

Ingen blomkålsgratäng.
-Kom med ut i trädgården gubben!

Han är lite sur och vill inte,  tycker att kalaset suger fett eftersom han inte fått ett enda paket. Men motvilligt följer han med.


Nu är han lite gladare.....VAD KAN DET VARA I PAKETET?!?


Är det sant, sitter jag på en riktig!?!


Och en "tyff" hjälm med!


Full fart fram, from. idag kommer vi att få tjata oss blå tills han kommer in för dagen.

Lite sur och inåtbunden
Mannen tycker att jag varit lite sur eller "inåtbunden" de senaste dagarna, som han lite försiktigt uttryckte det. Jag fattade inte alls vad han menade, sa jag. Men visst gör jag det, han snarkade till "Det okända" i onsdags igen, fast han sa att han skulle vara vaken den här gången "för det är faktiskt intressant". Så där säger han och tror att det ska funka som förspel. Där har du svaret Mannen.


Man snarkar inte framför "Det okända". Särskilt inte så där diskret i smyg.

Hur tänkte jag här?!?
Jag börjar på allvar undra över min psykiska hälsa som barn. Det här fanns att finna i samma väska som dagböckerna.Min fascination över mens har numera avtagit.

På begäran, lite mera Dagbooook!
14 feb-89
Hej!
I skolan håller jag på med "ledarn" i vår tidning som klassen gör. Vi tävlar om en resa till London. Jag skriver om miljöförstöringen och giftiga utsläpp i Vättern. Nästan hela dan' har jag suttit i telefon och försökt få tag på Jan Pettersson nån gubbe som är med i "rädda vättern". Men han svarar aldrig, jäkla gubbe sitter han i en gummibåt på sjön hela dagarna eller? Snart ljuger jag ihop vad han svarade på mina frågor. Kan det va disco snart eller?!? Längtar!
Kram Linda

Torsdag 16 feb 1989
Hej Dagboken! (vad larvigt att skriva så, du vet ju redan att du är en dagbok)
I dag har jag varit i kojan med Stefan, Vicke och och Fredde. Kul. Spelade klädpoker. Kallt. Var aldrig på Lill-Blåset för jag hade inte övat på trumpeten å så går Kristian där = söt = vill inte bli kär i nån annan. Fick låna en skiva av Fredde, Samantha Fox, den är bra fast hon = stooora tuttar!
Kram Linda

Söndag 19 feb 1989
Hej!
Nu är det sportlov. Vi har gått på Omberg i tre timmar med hundarna, skittråkigt och jag har ont i benen. Jullan bara springer fram inte ens hundarna hinner med. I går var vi på kinesrestaurang. Två stycken snygga tjejer blev störtförälskade i min fula finniga brorsa bara för att han kunde äta med pinnar. Chrille = ful Tjejerna = ingen smak!!
Kram Linda

Blir du inte glad stryper jag dej unge.
Det händer grejer i helgen hörrni. Sixten fyller 5 på tisdag men vi firar honom redan på lördag med máma och táta (farmor och farfar alltså), den snälla styvmamman och Han som jag inte längre tror går på soppdiet. Pojken min ska få en rejäl grej som är något han bara drömmer om att få. Det är tom. så att han inte ens "skriver" det på sin önskelista för det är i hans värld så fjärran att han skulle kunna få det på riktigt.

Han som jag inte längre tror går på soppdiet ska ta med sig "en riktigt bra kamera så man kan fota blicken när han får se presenten". Och jag och Mannen har planerat att parkera den under en stor kartong i trädgården där han ska få lyfta på den själv. Snopet värre om ungen skulle va blasé och fråga om han inte skulle få något mer. Då ska jag låsa in honom på hans rum tror jag. Eller nåt annat grymt. Typ tillaga risgrynsgröt eller blomkålsgratäng som han avskyr.Här smygs det bakom jubilarens rygg. Fort in i boden så han inget ska se! (bilden är tagen för några dagar sedan innan våren kom. Nu har vi tulpaner i trädgården som nästan blommat ut. Nä nu ljög jag.Coola hjälmen...han kommer att likna Astrosmurf.

Kelly: en ärlig tjej.
Jag hörde på radion att sångerskan Kelly Clarkson öppenhjärtligt berättat för en amerikansk tidning att hon "alltid kollar färgen på sitt snor och att hon brukar kissa i duschen. De som säger att de inte gör det ljuger". Det är fint med ärliga människor tycker jag. You go girl!


Jotex tänker på alla!
Det talas om segregationen i vårt svenska samhälle, och hur vi ska förebygga den. Jag tycker att Jotex gör sitt bästa på den punkten.


Här är något för syrianen som gillar glansiga tyger!


Något för eldiga kvinnor från Moldavien?


Något för de asiatiska invandrarna!


Även för kriminella sjörövare och George Bush-anhängare finns det något!


...och slutligen något för de med allmänt dålig smak!

JOTEX FÖRENAR OSS!!!!!

Har du sett något ovanligt?

Vi bor på landet där det finns kossor, hästar, grisar, bönder, traktorer, träd, buskar och en väl fungerande hembygdsförening. Med andra ord upplever mina barn inte så mycket annat, och det blev tydligt i bilen när vi åkte genom Mjölby.

Matilda: - Filippa har du sett något ovanligt i dag?
Filippa: -Nej vad skulle det va'?
Matilda: -Jag har sett en polisbil och två negrer.


Tuffa förhandlingar i Heda.
Vid frukosten ska det bestämmas vad vi ska göra av dagen. Jag som är förkyld vill helst bara sova men vet att jag får dåligt samvete då. Barnen tjatar som vanligt om Busfabriken. Mannen med, tycker jag det låter som, fast han inte säger det rakt ut. Jag föreslår att vi ska ut i SKOGEN (hrm, alltså det ligger en liten dunge bakom huset...) och grilla korv. Barnen tittar på mig som om jag vore dum i huvet, tom. Agaton gör det, fast han bara är 2 år. Tuffa förhandlingar blir det, vi håller på som när Kyotoavtalet blev till -97. Det slutar med en tur till Lundbybadet. Och nu är jag totalt förstörd, är förkyldare än vad jag trodde var möjligt (lunginflammation om ni frågar mig, det har jag sett i läkarboken.) Jag hostar snart blod och har nästan 44 grader i feber. (Ja okej, jag överdriver kanske lite grann.) Men det känns ju lite värre nu när inte Alcazar vann heller.

Hur man ska använda förkylnings-kitet.
Det var som jag trodde, att O.P:n skulle hjälpa bäst, men så kom ju grannens man nyss (som naturligtvis också är vår granne för att de är gifta och bor i samma hus, ja ni fattar!) Och han förklarade att jag skulle koka vattnet och lägga den rivna ingefäran i det och då blir det ju en helt annan sak. -Antar jag, det står och drar i koppen och väntar på att bli lite svalare. Receptet kommer från Afrika (eller sa han Arvika?), och bara det är ju tillräckligt för att man ska bli frisk! Det här hur jag skulle tillaga det, sa säkert den andra grannen också (alltså hans fru som bor i samma hus, inte samma hus som jag, utan samma som han, grannen.) Men jag har så ont att det liksom är svullet ända in i öronen och det för med sig att jag hör som en senildement. 

Just som jag nu skriver dricker jag det, och ja.....det svider så där rejält i munnen att jag förstår hur jobbigt det måste vara att bo där nere. Tänk att de blir förkylda i Afrika, jag som trodde att det bara fanns HIV och lejon där?!?

Om man har ont i halsen......
är det bra att ha en rar och god granne som kommer med ett förkylnings-kit! Det består av en citron och en bit ingefära som jag skall riva och blanda med ett glas vatten, en liten flaska O.P Andersson och en chili som, citat: "jag inte vet vad du ska göra med, men det är nog bra när man är förkyld?"

Nu har jag pressat citron, rivit ingefära och druckit det ihop med vatten, allt för att göra mig förtjänt av den skojigaste medicinen, nubben! 


Tack Tina, det känns redan bättre!

Älskling...
Älskling, jag vet att du går in och läser här om du får tid.....
Jag älskar dej så mycket och du är den bästa man man kan få. MÄÄÄN (som Tony Irving skulle sagt) kan du vara så snäll att inte packa tvättmaskinen så proppfull att när jag ska hänga kläderna på tork så är de knappt fuktiga? Dessutom slopar vi konceptet att tvätta leriga termobyxor tillsammans med handdukar, okej? Annars är du A fucking Master på att tvätta, och du har en fru som helst undviker tvättmaskinen helt och hållet eftersom den befinner sig i källaren där mormor eller nån annan spökar. Jag älskar dej.


Kära dagbok!
Var nere i källaren nyss och såg väskan med mina gamla dagböcker.
Man kan ju inte låta bli att minnas och flina, eller vad sägs om:

onsdag 15/3-89
Jag hatar killar! Fan dom tror att dom är bäst och att tjejer bara kan sy och sjunga! Jävla muppar, det är vad dom är! I dag spelade vi basket, killarna påstod att vi blev så hispiga när vi fick bollen, men är det nån som blir hispig med bollen så är det basketdrullen Fredrik Pihl. Så Vicke Linda och jag har bestämt oss för att vara himla tjuriga på dom. Vi säger inte hej ens. Så då ringde dom till Vicke och frågade varför vi var tjuriga. Men Vicke bara la på luren. Dom är nog ganska snopna, hehehe!!!
Kram Linda

fredag 17/3-89
Vicke Linda och jag har skrivit hotbrev till Stefan och Fredde. Vi klippte ut bokstäver ur Expressen. Sen har vi postat dem i deras brevlådor. Men för att dom inte ska skita på sig av rädsla, så klistrade vi fast ett utklipp på Kurt Olsson och en näsa + en boxhandske som ska tillhöra Mike Tyson.
Kram Linda


Om att lära sig.
Filippa har försökt att lära Agaton "I have a dream" på gitarr. Det gick sisådär.Men jag fick lära mig att det där som man kan sätta på gitarrens hals, som klämmer ner strängarna, heter capotasto. Jag fick också lära mig att det heter just hals på gitarr och inte "den är plankan". Man lär sig nåt varje dag, även av sina avkommor.

Här kommer lite mer fakta som jag snappat upp för inte så himla länge sedan, sånt som blev ett "aha-är-det-så!?!-halleluja-moment":

1. Att stilleben (konstuttryck för en målning av en vas och typ ett äpple bredvid sig, pisstråkigt motiv), inte uttalas stille-ben, utan still-leben med tysk brytning.
2. Agneta Sjödins hemstad heter Hudiksvall och inte Huddriksvall, som jag alltid trott.
3. Att kungens farsa hette Gustaf Adolf utan nån siffra och inte Gustaf den 6:e Adolf för det var visst farfarn det.
4. Kanalen Discovery...Jag trodde den hette Disco-very, att det var en musikkanal med very mycket discomusik. (fast då gick jag på högstadiet om jag ska vara ärlig...)

Sen är det nog inget mer, ALLT annat kan jag, med undantag för några få saker.

Ödmjukhet är viktigt tycker jag.

Man ska inte ha fördomar....

men det måste väl ändå vara så att de som gillar "Stefan och Krister" antingen bor på landet eller är utvecklingsstörda?
Och att de som skrattar åt Eva Rydberg är födda före 1940 alternativt har genomgått en lobotomi?


Godbitar från i dag:
Matilda :
-Mamma kan du tänka dig att klara dig utan mig längre än tre veckor?
-Ja kanske det?
-Vad bra, för att jag har tänkt att söka till Wildkids förstår du.
-Jaha...okej.

Sixten:
-Mamma om jag tittar fröknarna i ögonen när jag säger hejdå, får jag en fyrhjuling då?

Visst kan det vara jobbigt med barn ibland, men mestadels ger de en så mycket värme, glädje och skratt. Nästan så man blir religiös. Fast oj, det är jag ju redan!


Sixten och Matilda samt några klippta bitar från en toarulle.

Sån är jag.
Man uppmanas att skriva "lärare borde ha högre lön" på sin statusrad på facebook idag. Något i mig vill på en gång skriva att "LÄKARE borde ha högre lön" istället. Och när jag ville bleka håret för ett par dagar sedan sa merparten av alla jag mötte att jag skulle gå till en riktig frisör. Men icke, jag skulle minsann göra det på egen hand. När jag får magkatarr och doktorn säger "ät på regelbundna tider" så bara måste jag äta oregelbundet för att se hur länge till jag klarar mig innan nästa attack. Jag är nog lite störd, men trivs på nåt sätt med det. Jag tror Jimmy Dean var som jag, och det slutade ju bra. Eller nej just det, det gjorde det inte.....

Gratis själavård.
Kaffe i vårsolen, man blir ju som född på nytt.

Makt.
Jag sitter i valberedningen för Föräldraföreningen Ellen Key och är sedan i dag suppleant i Heda kulturstråk. Jag känner hur mitt inflytande ökar. Det var så här det började för Idi Amin. Det gäller att hålla sin makt under kontroll, så man inte får storhetsvansinne och blir envåldshärskare. Fin balansgång där.


Han tappade kontrollen och blev maktgalen, men jag ska nog klara det.

Viktig information.

Jag har köpt hem världens största vindruvor.Det var bara det jag ville ha sagt.


Lugnet efter stormen.
Jag är helt utmattad, som efter en förlossning. Det blev rött, så här såg jag ut när jag föddes. (fast jag tror inte jag hade glasögon då) Back to basic alltså, jag är mig själv igen. Synd bara att jag blev albino i hårbotten, men jag lever och håret känns tjockt och friskt.


Mannen har redan somnat av utmattning. Vilken psykisk stress att leka frisör.

(Bilden är insatt dagen efter inlägget, så ni inte tror att Agaton får vara uppe efter kl. 23...vill inte att socialen hör av sig...)

Som en nervkittlande thriller....

Offret närmar sig byggnaden där de farliga produkterna finns......


Vilken av alla dessa ska förstöra Fru Furmans hår inom några timmar!?!


Hur ska det gå?!? Oj, oj, oj......

Jag ballar ur.
Jag skulle direkt när jag lämnat ungarna på dagis med ilfart dra till affären och köpa flera paket hårblekning. Jag hade som en nödplan också tänkt inhandla nån brun ton utifall att jag skulle se ut som en neonorange stopplampa i huvet. Allt var klart. Min plan skulle skrida till verket. I mina innersta tankar hade jag tom. nån vision av att det skulle kunna se blont ut och att jag äntligen i mitt liv skulle få se ut som Madonna i början av 90-talet. Jag vet att det var orealistiskt. (Jag har dessutom en kalkonhaka så det där med Madonna var ju bara trams, ser mer ut som han Hitchcock i profil.) Jag gick upp i gryningen och googlade mig runt bland skräckhistorier om avblekningar och missfärgningar. Jag törs inte. Detta mina vänner är bara ytterligare ett bevis på att jag mognat som människa. Borta är den impulsiva dåren som kastar sig in i vad som helst utan att tänka. Inte särskilt mycket BillyIdol-coolt,  men moget och eftertänksamt. That's my new name: Mogen och eftertänksam!

feelgood
Det känns inte bra att gå och lägga sig när man är irriterad på ett Tvprogram. Så jag lägger in en feelgood-bild här innan jag låter ögonlocken falla.


Ja, jag erkänner, jag betalade för åket, men de får betala tillbaka när de blir stora!

Skärpning Lyxfällan för faan !
Lyxfällan Lyxfällan Lyxfällan....vad ska jag säga?.......det är ett hån att spela in ett avsnitt med en 23-årig snorunge på Östermalm med opererade läppar som gör av med genomsnitt 8000 spänn på smink och kläder per månad. Med hjälp av lilla Pappas pengar. Själv har hon ett "företag" men man såg på henne att hon inte visste skillnad mellan brutto och netto när ekonom-killen förklarade hur det såg ut. Fattades bara att hon skulle få en resa till Saint Tropez som belöning för att hon varit sååå duktig att hon bara åkt taxi EN GÅNG vid återbesöket. Då föredrar jag familjer med överviktiga mammor som tejpat upp tallriksunderlägg med tomtar på, 30 cm under taklisten.Men hallååå, ska man inte ens få sminka sig längre eller?!? Usch för den där fullmakten alltså!

Hårdilemma, allvarligt alltså.
Jag är rödhårig egentligen. Sån där lejon-orange-kiss-röd ton. Nu har jag färgat det mörkt sedan i höstas. Så för några veckor sedan clownrött som snabbt färgades mörkt igen. Nu börjar det bli lejon-orange-kiss-rött i hårbotten igen. Dilemmat är alltså huruvida jag ska låta håret vara och väcka uppseende på bynn med halva håret rött och halva mörkt, snagga det så jag ser ut som en butcherflata eller färga det mörkt igen tills jag blir gammal och dör? Eller om det går att bleka det ljusblont och sedan möjligen färga det rött igen? (dock inte lejon-orange-kiss-rött.) HJÄÄÄÄLP!


Drömmar
De där floristdrömmarna kanske jag lägger på hyllan och tar över det här i stället? ....Synd bara att bokslutet ser så illa ut att man måste ha en rik man som försörjer en för att det ska gå ihop. Finns inte en chans att man har råd att ta ut någon lön till sig själv. Om jag hade en sån man skulle jag inte tveka en sekund. Fast jag har en som gjorde en makalöst god lasagne igår, det är inte fy skam det heller.

Navelludd
Jag hörde på radion härom dagen att en österrikare forskat kring hur man får NAVELLUDD och vad det består av. Han hade upptäckt att det mesta av luddet är hår från magen som samlas och att det bästa sättet att undvika detta är att raka magen. Detta tog honom tre år. Kommentar till detta känns överflödigt.


Silvertejp
Jag har varit och badat med en grupp juniorer (samma gäng som höll på att slå ihjäl varandra i höstas över frågan om HV71 är bättre än LHC eller inte). Min spontana reaktion av det hela är att det finns storväxta syrianska pojkar i tolvårsåldern med guldkors stora som bestick kring halsen som tar plats i simhallen. Som tränger sig före i rutschkanekön och hoppar bomben precis där det står små tvååringar. Som inte kliver ur bubbelpoolen fast badvakten snällt ber dem för att den ska rengöras. Ytterligare är min spontana reaktion att jag skulle vilja binda fast dem med silvertejp mitt i hallen och dra av dem badbrallorna och gå därifrån. Men det är förstås mycket elakt, barnsligt och rent kriminellt. Fast kul.

Nu ska ni få se på andra bullar!!!
Inga mer misslyckade muffins här, från och med nu ska jag göra lika tjusiga som Charlotte Perrelli!


Kanske orkar jag ändå?
Mannen sa att jag har "schyssta lökar" (trevligt sagt och mycket oväntat) så kanske, kanske att jag orkar ta tag i ful-lådan i allafall. Fick liksom en energikick av det.


Epilog: Det blev ingen städning i ful-lådan, det var ett rent missförstånd. Han menade nåt annat.

Post-traumatisk-finn-stress
Mitt hål efter finnen på hakan är så stor att jag befinner mig i ett trauma. Jag förmår inte att skriva något vettigt utan är totalt handlingsförlamad, hakan tar all min tid nu. Skulle rensa i ful-lådan i köket, men vem ids med ett sårigt hål i ansiktet?Har Ni också en ful-låda?

Tack!
Idag när vi hade konfirmandläsning fick jag en present. De hade köpt en T-shirt till mig som tröst för att jag inte kunde följa med och se "min" Ola. Det finns stunder då jag skulle vilja pussa dem alla, det här var en sådan!