Myrr i halsen
När vi kom hem upptäckte vi att det flyttat in en koloni svartmyror i köket. Jag har nu hällt rikligt med Myrr i golvspringorna och råkat andats in en hel del (ja jag läste senare att det inte får användas inomhus, men nu är det gjort.)

Känner mig lite torr i halsen och om jag dör i natt så vill jag inte veta om det, så jag tog en rejäl grogg nu.

Dödsorsaken  blir alltså inhalering av ämnet Cypermetrin, om inte obducenten loggar in på bloggen och berättar detta, vilket jag betvivlar då de har så mycket annat att hinna med i vården nu för tiden.


Det var en gång.....
Medan jag springer och packar väskorna så är det spontan sagostund i soffan. Tack Filippa, min stora flicka.


Jag åker bort i helgen
Svärdotterns bön.

Herre Jesus Kristus
Ge mig tålamodet
att orka
lyssna på
min svärmors
konstanta tal
om extrapriser och
slösaktiga människor
som inte spar som hon.

Ge mig styrka 
att då och då
nicka som om
jag vore intresserad
av alla hennes kusiners
livsöden och 
hennes lidande 
genom alla  
svåra sjukdomar. 

Var med mig
var vid min sida
och låt det finnas rikligt med
vin.

Amen

När något annat fångar ens intresse...
Hela tiden påminns man om att man blir äldre och tråkigare.

När jag var ung (läs: könsmogen) och satt med en ny bok så brukade jag snabbt bläddra genom innan jag började läsa, och var det då en mening där ögat fångade upp ord som "han tryckte sina varma läppar mot hennes" så stannade jag genast upp och började nyfiket och ingående läsa.

Det var som jag hade en "porradar" i mig.


I går låg jag i sängen med ytterligare en ny bok och på baksidan står det att romanen ska handla om två syskon på Irland som letar efter en familjeklenod som blivit stulen. Att de genom sitt sökande dels kommer att hamna i Helsingfors och senare i Tjeckoslovakien. (Gammal bok - innan landsdelningen.)

Jag börjar snabbläddra som jag brukar göra, men inte efter läppar som möts utan efter "Helsingfors". Det ligger ju nära Sverige vettja, och som den patriot jag tydligen är (?), letar jag efter svenska spår....kanske Östersjön finns omnämnd? Hmmm....ögonen fladdrar snabbt upp och nerför sidorna efter ord som "kniv"..... "Koskenkorva"....."finsk"......"Sverige"... "Östersjön" "Viking Line".......men va fasen..... "färja" då?

Jag ser något som verkar handla om heta blickar, men det bryr jag mig inte om, jag vill hitta kapitlet om när de är i Helsingfors!

Till slut hittar jag det. Och somnar tillfredställd.


Stolt, trots sin frisyr.

Ikväll drog vi med barnen på Kinakrog.


Kung Fu Panda-bollar smakade bra!


Men bäst var iallafall fontänen, det kom rök ur den också, kan ju knappast bli tjusigare. En sån skulle vi ha hemma tyckte Sixten (som verkar fått svärmors inredningssmak...)

Precis när vi skulle gå sa de tre damerna som suttit bredvid att de först känt sig lite skeptiska över att få en bordsplacering så nära en fyrabarnsfamilj, men att de nu bara ville berömma oss för våra fina barn som satt så stillsamt och åt. Jag gick därifrån stolt som en tupp. Nej, mer som en påfågel med utspända stjärtfjädrar.

Trots att jag sedan igår ser ut så här:

 
Ja om ni inte redan visste det, så har jag alltid velat se ut som han i Simply Red.
Frisörskan sa att det värsta lägger sig om några dagar...och det hoppas jag verkligen att hon har rätt i.

Är jag ond?

Är det bara jag som håller andan när det går förbi gamla människor i affären?


Tack hemska tvillingen!
Ååå men vet ni vad jag fick på posten igår!?Att den här bloggvärlden skulle innebära att man får hem snygga smycken på brevlådan var ju definitivt ett plus!

Detta fina halsband har Den Hemska Tvillingen gjort. Jag känner mig som snyggast i Heda idag, tack!

Nej men jag har inte mens jag inte!
Kommer ni ihåg när man var fjorton och skulle köpa mensskydd första gången?

Man trodde att alla i hela affären skulle stanna upp och gapskratta, att kassabiträdet skulle greppa mikrofonen och ropa ut till alla kunder: -Lystring, lystring alla!!! Här vid kassa 2 står en tjej som ska köpa Libresse, jag tror minsann hon har meeeeens, jag upprepar. vid kassa 2...!!!

Man tog i sin nervositet ett paket Stimorol för att liksom dölja Libresseköpet, men bindpaketet var så oändligt mycket större än Stimorolen, det kändes bara som att alla skulle tänka just att jag försökt dölja mensskyddsköpet. Eller att jag skulle tugga tuggummi medan blodet rinner. Piiiinsamt asså!! Ett moment22 uppstod...

Sedan blev man ju äldre och förstod att inte hela världen kretsar kring en själv, att ingen skulle bry sig, och att de flesta kvinnor i könsmogen ålder dessutom  blöder en gång i månaden. Till och med eskimåbrudar.

Men ibland uppstår den där känslan iallafall. Som när man står vid kassan och enbart har blåbärssoppa och tamponger på bandet.

Eller som idag, enbart tamponger och en rotborste. Jag tog en Redbull också, utifall att kassörskan skulle ropa i högtalaren...Ja just det....
Det är så här att jag under en längre tid tänkt sluta blogga.

Detta kommer dessvärre att bli svårt då det har blivit som en hobby för mig, och jag har trots att jag mest skriver trams och oviktigt dravel, haft stor glädje av det.

Saken är den att jag märkt att den blir läst av bygdens mellanstadieelever och konfirmander som inte alltid förstår min ironi. Jag har dessutom ett jobb där folk i gemen har en färdig uppfattning om HUR jag BÖR tycka och tänka och vad jag bör SÄGA. Detta har jag dock gett blanka fan i, då min tro inte har något med mitt språk eller min humor att göra.

Men jag känner att jag kommit till en punkt där jag faktiskt sitter och censurerar mig själv för den skull att "Tonårsförälder" eller någon annan ska ta illa upp. (Tack förresten "Tonårsförälder" för att du trots din upprördhet följt bloggen flera gånger per dag, trots att jag varit ett så illa föredöme).

Jag har således bestämt att införa någon slags spärr till bloggen där man får skriva in ett lösenord för att komma in. Detta är knappast något roligt val, men jag måste få ha kontroll över detta ett tag.

För att få tillgång till bloggen tänkte jag nu ha ett upprop under en vecka där jag ber er som fortsättningsvis vill följa bloggen att skriva i detta inläggets kommentarsfält vad ni heter och er mailadress (som naturligtvis inte blir synlig för andra). Sedan hoppas jag att min webmaster hjälper mig ordna resten! :-)

Snart sommar....

En kväll i syrenernas tid....


Det luktar fantastiskt och jag är som sagt glad att jag inte bor i Ruhrområdet.


Ska vi plocka körsbär i min trädgård, du å jag, wow wow wow?


Mognar det fortare om man andas på dem? frågade Sixten idag....


Det är lugnt borta hos grannarna...

...och medan denna fina afton seglade förbi stod jag och ryktade vår kanin i trädgården. Han njöt lika mycket som jag.

Morning has broken....
Det här var en morgon då huset var knäpptyst ända tills klockan närmade sig halv nio.
 
Alla sov gott i sina sängar, endast koltrasten hade något att säga (eller vad det nu är för fåglar här utanför...duva andas ju alldeles för mycket torg och tofsvipa är en typisk tyst åkerfågel.) Jo det var nog koltrasten som lät, det kör vi på.

Då ringer telefonen. Lääääänge ringer den. Lååånga signaaaler som skär genom alla rum. Svärföräldrarna vill vara först med att gratulera sin lilla son som fyller 37 i dag. Jag vet inte om det kan stämma, men det känns som om telefonen ringer högre när svärföräldrar och ihärdiga klasskompisar till barnen ringer?

Och nej, den elaka frun har inte bemödat sig med att smyga upp i ottan för att gratulera. MEN jag bjuder med honom ut på valfri restaurang i kväll. Barnvakt med cirkusbesök included.

Matildas grattishälsning var ärlig om än lite negativ i sin klang: -Grattis Pappa, nu är du ett år äldre och ett år närmare döden.

Slitet och trött inlägg.
Jag har varit på övernattning med mina juniorgrupper och är helt slut i både skalle och kropp.

Jag har inget mer att säga än att jag är trött, urmjölkad, urvriden, sliten...och det ligger inte i min natur att gnälla och solka ner min tjusiga elefantiga blogg med tråk.

Så jag tipsar istället om en fantastiskt rolig sida på nätet som heter flygfotohistoria.se. Där kan man leta efter sitt hus eller mormors gamla lantställe där man lekt som barn. Alla bilder är tagna av en gubbe som flög omkring över hela Sverige mellan 1950-57.


Så här såg mitt hus ut då. Fast nu har vi sågat ner allt i dess närhet som inte ger frukt, och någon jordkällare har vi aldrig sett till på baksidan. Tur är väl det, för jag tänker på instängda svältande barn när jag ser en.

Lösningen på den stora gåtan


Nu vet jag varför Ben and Jerrys glass kostar 55 spänn.

Proppmätt redan efter 2 cm in i burken.

Dryg alltså.

Effektiva jag!
Ibland har jag bara sån energi att man nästan kan tro att jag har adhd eller går på uppåttjack. (Jag tog visserligen en energidryck tidigare i dag....) Från klockan 16.15 och fram till nu kl.19.30, har jag hunnit med detta:

1. Städat skafferiet vänster sida
 

2.
Även höger sida


3. Gjort det tjusigt i fönstrena, dvs. kastat alla halvdöa blommor och planterat nytt.4. Stekt 20 pannkakor
5. Duschat ett misstänkt fall av springmask och bytt i hans säng.
6. Träffat de nya grannarna som består av en mormor, en mamma och ett litet barn. Dessa var av typen Naturfolk. Tänk egenfärgat garn, fotriktiga skor, annorlunda huvudbonader, guatemaliska sjalar och frigörande dans till ljudet av panflöjt.

Vi pratade lite om uppvärmning av hus, hon gillade att värma sitt med ved då "det känns bra att få jobba lite för värmen" och jag berättade att vi kör med bergvärme. Mamman till barnet kollade runt sig och sa att hon då inte kunde se något berg. Förklarade att det finns berg under marken också. Men man vill ju ändå få pluspoäng så jag fortsatte med att man vill ju "absoluuut inte elda med olja när vi ändå redan dränerar alla resurser från vår stackars värld". 

Jag tyckte mig se en gnista av lycka och samtycke i hennes ögon. Helt trovärdig var jag kanske inte då jag stod bredvid vår Landrover som drar 2 liter milen, men man kan ju hoppas att hon inte känner till något om törstiga motorer.

Emma i välfärdslandet Sverige.
Kvällens godnattsaga blev "Emma hos doktorn". Skriven på det härliga 70-talet.Den manliga pedagogen Olle åker taxi med Emma till sjukhuset eftersom ungen ramlat ner från ett träd.

Här ringde man inte efter föräldrarna, nej man hade tydligen såna personalresurser att det gick att undvara en.

Dessutom frågar doktorn Olle om Emma har fått stelkrampssprutan, och jo då, det vet han att hon fått. Full insikt i Emmas vaccineringsjournal minsann. 70-talet, det var tider det!

I kreativitetens näste....

I den provisoriska källarateljén står konstnären som dagen till ära valde att skapa med akvarellfärg....


Detta verk heter citat: "när vi åker och handlar med Jeepen...till Citygross"

Dö nu rå'

Hej alla djurvänner.

Här håller jag precis på att kväva en spindel eftersom jag inte törs mosa för den kan hitta en springa i hushållspappret. Tången ligger som tyngd ovanpå för att den inte ska kunna välta på glaset.

Man kan aldrig vara nog så försiktig.


Här laddades det inför schlagern!Det stuffades flitigt till Turkiets(?) bidrag från 2007.

Fin helg på eder alla!
Jag önskar Er en fin helg, själv ska jag jobba.

Det blir konfirmation för hela slanten, och jag hoppas allt ska gå bra...

Det är ett underbart gäng och är det något i mitt arbete jag tycker om, så är det verkligen konfirmandarbetet. Egentligen är allt bra med mitt jobb (det är bara att jag glömmer bort det ibland.)

Ja just det hörrni, glöm inte bort att rösta på Rumänien på lördag!!! ;-)


Sett från bilen i går kväll. Vilken tur att man inte bor i typ Ruhrområdet egentligen....
 

Liljekonvaljen har kommit fram i trädgården....

Jag biktar mig
Nu ska jag riktigt öppna mig för Er och bekänna något.

Det är så pinsamt men jag bara måste, jag kan inte bära på det här ensam.Jag röstade på den här i eurovisionkvalet och tycker, om man bortser från den urpatetiska texten, att den svänger gott.

Så, nu är det gjort.

Det känns som en sten fallit från mitt hjärta.


Men jag känner att jag ändå måste lägga in texten, för att riktigt rena mig från mina skuldkänslor....Och för Er som vill går det nu att hänga med i texten ungefär som karaoke, haha!

(OBS! Det som står i texten med kursiv stil är extra korkat och patetiskt.)

The Balkan girls, they like to party
Like nobody, like nobody


It's time for me to unwind
I'm gonna start my weekend with gin tonic and lime
My girls take me for a ride
Ready to party and looking so fine


I wonder if beyond this
There could be something better
'Cause I feel so good tonight
Don't wanna end this night

The Balkan girls, they like to party
Like nobody, like nobody
(the groovy light we'll shine all night)
The Balkan girls, they like to party
Like nobody, like nobody
(the groovy lightwe'll shine all night)

My hips are ready to glow
This record is so hot and I have so much to show
I'll find a boy for a kiss
Who knows, maybe he'll be my prince


I wonder if beyond this
There could be something better
'Cause I feel so good tonight
Don't wanna end this night

The Balkan girls......

(You've gotta live your life...)
If you're a little by doubt
What love is about
And if you're a lonely baby
Just open your mind, you're one of a kind

You've got to live your life...

The Balkan girls.....


Skötsam kille söker....Åå, jag skulle så gärna vilja berätta för den här lugna skötsamma KILLEN att det skulle underlätta att hitta någon om han inte stod framför en knallgul spetsgardin av nylon och sökte  "gärna asiatiska". Då skulle kanske inte denna annons behöva vara med vecka efter vecka?

Fast eftersom han "tror på ödet" så kan det ju ta sin lilla tid?

Gustav Vasa
Jag går in på Macken för att betala min tankning.

Det finns stunder då man tycker att det är pest med små samhällen för alla känner alla och rykten sprids med löpelds fart osv. Men det är ganska charmigt när man står och ska komma ihåg sin bensinkortskod vid kassan, och biträdet finurligt ler och säger "Gustav Vasa".

Japp, ja... det var ju så koden var!!

Jag tänker att det är ett årtal då Gustav Vasa levde (fast det gjorde han inte för då var han död, men det är i allafall samma århundrade). I en storstad hade det inte stått ett biträde som känner igen just mig och min fenomenala lösning för att komma ihåg min kod, det är jag säker på!

Leve Landsbygden, hurra hurra hurra!


Tänk er Carl den 16:e Gustaf i vita kalasbyxor, yeahhh!

Agaton 3 år!

Schhhhh..........Är Ni beredda nu då?!?.........
Öppna dörren försiktigt.......Ja må han leva, ja må han leva!....


Här både blåser man ljus och öppnar paket samtidigt. Simultankapacitet by the age of three. Pretty impressive if I may say.

Det är en ny dag.
Måndag. Morgonsolens sköra, nästan limegröna ljus, har hittat in genom en glipa i rullgardinen.

Jag står i Sixtens sovrum för att väcka honom till dagis. Jag rullar upp gardinen till hälften för att inte tokväcka honom med för mycket ljus. Jag lägger mig bredvid i hans juniorsäng. Han sover fortfarande och hans hud är alldeles perfekt gyllenbrun, sådär som man själv önskade att man kunde bli. 

Runt pannan och framför öronen har han ett tunt guldigt fjun som ser så mjukt ut att jag vill känna på det, och det gör jag. Han grymtar lite och rynkar på näsan men fortfarande blundar han med sina långa mörka ögonfransar. De skulle jag också vilja ha. Själv har Gud begåvat mig med guldfärgade fransar som är tunna som spindelnät, endast svart mascara kan locka fram något som mer liknar flugben, men det är så det är.

Jag tänker på hur han såg ut när han var nyfödd och försöker hitta dragen från då, men måste plocka fram ett foto ur minnet för att se att näsan faktiskt är den samma, bara lite lite större.

Plötsligt har han vaknat och han ser rakt på mig med sina vackert olivgröna ögon. Jag tror att jag just tittar på den vackraste ungen i hela världen, det är nästan så jag börjar gråta för att han är så fin.


-God morgon älskling, säger jag, det är en ny dag.
-Vad ska man göra på den nya dagen? Han frågar som om "Den Nya Dagen" var en speciell dag, som om det skulle vara en högtidsdag. Han ser frågande på mig med allvarsam men ändå nyfiken blick.
-Du får göra ungefär vad du vill, men det är dagis, svarar jag och ler.

Jag kliver upp och hämtar hans kläder.

Det är en vanlig måndagsmorgon, men det här ögonblicket kommer att stanna hos mig.

Jag tror solen hjälpte till, ljuset i hans rum var fantastiskt i morse.

Sobril+Bil=Inte bra.
I morgon ska jag åka med Mamma till ett köpcentrum och agera smakråd när hon införskaffar sig en ny sommargarderob.

Nyss frågade jag Mannen (spontant och helt på allvar) om det inte finns nåt lugnande man kan ta innan som inte är narkotikaklassat eller farligt att köra bil med.

Det enda vi kunde komma på var Ljungte.

Still kickin'

Är nu hemma från hajken. Lever.Min vedkorg agerar altare på hajken. Trevlig gemenskap i andlöst vacker natur. Ja, jag är trött och då tenderar jag att bli flummig och typ...filosofisk.


Erotisk ängel önskar god helg
Jag önskar Eder alla en trevlig helg med Matildas hängpatteängel som hon i dag tillverkat!


Själv ska jag ut och tälta i morgon med ett gäng juniorer. Är jag inte tillbaka på söndag blev jag uppäten av en björn eller nåt.  

So long!

Sånt som är bra att tänka på när man känner bebissug...
Att det ibland händer olyckor i badvattnet.......
Att någon vägrar äta sin macka såvida inte mamma eller pappa marmeladmålar Bärgarn från filmen Bilar.Ja....värre än så är det inte.....tur att Mannen vidtagit åtgärder mot mina bebistankar.

Jag längtar såååå till barnen lagt sig.......
I kväll går jag till sängs med ytterligare en ny.

Jag är i en sån period när jag bara vill ha mer och mer.


En tripp till Biblioteket gör mig så uppfylld!
(Bilden är lånad av Plugghäst bokförlag i Lund.)

Klart jag kommer tillbaka.
Nej det är väl klart att jag kommer tillbaka. Jag har ju så mycket intressant att berätta, till exempel att laptopen snart kommer att pajja (och att vi inte har en sån där grej där man lagrar allt INNAN den rasar.) Man måste dessutom kontrollera noga allt man skriver eftersom det är typ glapp i tangenterna så bara 3/4 av de bokstäver man skriver kommer med.

Och att min son har så vackert bruna händer att jag blir grön av avund.

Själv har jag händer som en gris. Inte händer men hudton som en, ja ni fattar. Jo för att grisar har ju klövar och det har inte jag. Just det.

Tror det är läggdags nu.


Inget mer bloggande

Fru Furman kommer inte att blogga mer på ett tag då hon sitter apatisk i ett hörn och upprepar ordet "grangren". Psykjouren är inkopplad och vi får hoppas på det bästa.


Vi firar 1:a maj med riktigt grovarbete!

Nu kommer solen att skina i trädgården även efter klockan sex, därmed ökar risken för skrumplever och Malignt melanom, men jag lovar att ta det försiktigt i sommar! Ni som har vägarna förbi Heda och hjälper till att bära grenar i Fröken Elins Bondes traktorvagn (tack!) får ett glas rött /timma.


Naturligtvis finns alkoholfria alternativ, så är ni bilburna är detta inget problem!